Πότε εγκαινιάζεται το Μουσείο των Όσκαρ - Η ανακοίνωση του Τομ Χανκς

Οκτώ χρόνια μετά την προαναγγελία του, έχει πλέον ημερομηνία εγκαινίων.
Chris Pizzello/Invision/AP

Ο Τομ Χανκς ανακοίνωσε από τη σκηνή του Dolby Theatre κατά τη διάρκεια της 92ης τελετής απονομής των Βραβείων Όσκαρ, ότι το πολυαναμενόμενο Μουσείο της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών θα ανοίξει τελικά τις πύλες του στις 14 Δεκεμβρίου 2020.

Στο Λος Αντζελες έχουμε αρκετά μουσεία -αφιερωμένα στις Τέχνες, στη Μουσική, τις Επιστήμες, την Ιστορία- ακόμα και μουσείο για selfies -δεν ξέρω γιατί, αλλά ναι, υπάρχει. Μπορείτε να το αναζητήσετε. Όμως, ποτέ δεν είχαμε ένα Μουσείο Κινηματογράφου και τώρα έχουμε.... Το Μουσείο Κινηματογράφου της Ακαδημίας θα ανοίξει τις πύλες του στις 14 Δεκεμβρίου 2020» αποκάλυψε ο Τομ Χανκς, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του μουσείου, προσθέτοντας αστειευόμενος ότι, μία ημέρα πριν από την τελετή των Όσκαρ πέρασε από το εργοτάξιο, όπου ο Μπραντ Πιτ δούλευε γυμνός, χωρίς το πουκάμισο του.

Το project είχε ανακοινωθεί το 2012. Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση, το κόστος θα άγγιζε τα 250 εκατ. δολάρια και το Μουσείο θα εγκαινιαζόταν το 2017. Όμως, οι καθυστερήσεις στην εξέλιξη του έργου ήταν συνεχείς, με αποτέλεσμα το κόστος να εκτοξευθεί στα 388 εκατ., ενώ το περασμένο καλοκαίρι αντικαταστάθηκε και ο διευθυντής του υπό κατασκευή μουσείου.

Amy Sussman via Getty Images
Amy Sussman via Getty Images
Μακέτα
Μακέτα
VALERIE MACON via Getty Images
Amy Sussman via Getty Images
Εξωτερική άποψη του υπό κατασκευή μουσείου
Εξωτερική άποψη του υπό κατασκευή μουσείου
VALERIE MACON via Getty Images

Υπολογίζεται ότι το Μουσείο -που φέρει την υπογραφή του αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο- θα προσελκύσει ετησίως 1 εκατ. επισκέπτες και διαθέτει, πέραν του εξαιρετικά πολύτιμου αρχειακού υλικού, κινηματογραφική αίθουσα 1000 θέσεων.

Με πληροφορίες από Hollywoodreporter

Δημοφιλή