ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/06/2018 10:09 EEST

Πρεμιέρα για τις πανελλαδικές εξετάσεις από τα ΕΠΑΛ. Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στους μαθητές

Eurokinissi

Στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας, το πρώτο για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, θα εξεταστούν σήμερα Πέμπτη 7 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

Οι πανελλήνιες θα συνεχιστούν αύριο Παρασκευή, 8 Ιουνίου, όπου οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στη Νεοελληνική Γλώσσα.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, συνολικά, θα είναι 104.040 οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τις 74.692 θέσεις στα ΑΕΙ στις πανελλαδικές εξετάσεις 2018.

«Η επένδυση στην Παιδεία είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος με ανάρτηση του στο twitter εύχεται «καλή επιτυχία» στους μαθητές και τις μαθήτριες που αρχίζουν σήμερα τις πανελλαδικές εξετάσεις.

«Καλή επιτυχία σε μαθητές και μαθήτριες που από σήμερα μπήκαν στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Με τη συμπαράσταση γονιών και καθηγητών εύχομαι να αντιμετωπίσετε τη δοκιμασία αυτή με ψυχραιμία και την πεποίθηση ότι ο αγώνας για γνώση δεν σταματάει ποτέ.

Αντίθετα παίρνει πολλές διαφορετικές μορφές στη διάρκεια της ζωής μας κι είναι ένας από τους ωραιότερους. Δικό μας χρέος, να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας & του ρόλου της στην κοινωνία. Η επένδυση στην Παιδεία, είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου» έγραψε ο πρωθυπουργός.

Sponsored Box