Προϋπολογισμός: Προβλέπεται σφοδρή πολιτική σύγκρουση στη Βουλή

Ακρίβεια, υποθέσεις Καϊλή και Σπυράκη και παρακολουθήσεις, τα θέματα που θα κυριαρχήσουν στην αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών.
Ολομέλεια της Βουλής
Ολομέλεια της Βουλής
Eurokinissi

Ολοκληρώνεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, με την ψηφοφορία να εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει αργά το βράδι.

Νωρίτερα όμως θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι πολιτικοί αρχηγοί, σε ένα ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων.

Δεν είναι μόνο τα θέματα οικονομίας και ακρίβειας που θα βρεθούν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης αλλά και η υπόθεση της Εύας Καϊλή που εμφανίζεται να έχει εμπλακεί στο Qatargate, αυτή της Μαρίας Σπυράκη που μόλις χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέπεμψε –τουλάχιστον προσωρινά- από τη Νέα Δημοκρατία και θέτοντας την εκτός ψηφοδελτίων, ενώ προβλέπεται αναζωπύρωση από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ζητήματος των παρακολουθήσεων.

Στην τοποθέτηση του ο πρωθυπουργός προβλέπεται να εστιάσει στο κυβερνητικό έργο της τετραετίας, προτάσσοντας το σύνθημα «το είπαμε, το κάναμε», με στόχο να βάλει σε διαδικασία σύγκρισης τη δική του κυβερνητική πολιτική με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένεται να σταθεί στις μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί, στην οικονομική ανάπτυξη που καταγράφεται, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινώσει νέο πακέτο μέτρων στήριξης, καθώς –όπως είχε πει και ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες- φαίνεται να υπάρχει ένα δημοσιονομικό περιθώριο ύψους 1 δισ. ευρώ.

Το βέβαιο είναι ότι οι τόνοι θα ανέβουν στην αίθουσα της Ολομέλειας από το μεσημέρι και μετά, όταν δηλαδή θα πάρουν το λόγο οι πολιτικοί αρχηγοί για την ολοκλήρωση της συζήτησης για τον κρατικό Προϋπολογισμό του 2023.

Δημοφιλή