Προς πώληση το πολυτελές υπερ-γιοτ του Πολ Άλεν, συνιδρυτή της Microsoft

Αντί 295 εκατ. ευρώ.
|
ASSOCIATED PRESS

Διαθέσιμο προς πώληση είναι το υπερ-γιοτ που ανήκε στον εκλιπόντα συνιδρυτή της Microsoft, Πολ΄Άλεν, αντί 295 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του CNN, το Octopus έχει καταχωρηθεί προς πώληση από τις εταιρείες Fraser και Burgess. Το 126 μέτρων σκάφος ήταν ένα από τα τρία γιοτ του Άλεν, μαζί με το Tatoosh και το Medusa.

ASSOCIATED PRESS

Ο Άλεν πέθανε το 2018 και πολλά από τα περιουσιακά του στοιχεία τέθηκαν προς πώληση. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και το Octopus από την προηγούμενη εβδομάδα, με την τιμή να ανέρχεται στα 295 εκατ. ευρώ (325,2 εκατ. δολάρια). Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά γιοτ στον κόσμο, και μπορεί να φιλοξενεί 26 επισκέπτες και 63 μέλη πληρώματος. Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα του CNN, από άποψης μεγέθους είναι συγκρίσιμο με αντιτορπιλικό.

Anadolu Agency via Getty Images

Είχε ναυπηγηθεί το 2003 και είναι εξοπλισμένο με όλα όσα θα περίμενε κανείς από ένα πολυτελές γιοτ, όπως πισίνα, spa, μπαρ, γυμναστήριο, σάουνα κ.α.- αλλά και πιο «ιδιαίτερες» εγκαταστάσεις, όπως ένα στούντιο ηχογραφήσεων, ένα σινεμά, μια αίθουσα με διαφανές πάτωμα για να μπορούν οι επισκέπτες να παρατηρούν τον βυθό, ένα γήπεδο του μπάσκετ κ.α. Επίσης, μπορεί να εξυπηρετεί/ μεταφέρει ελικόπτερο και...μίνι υποβρύχιο. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει χαρακτηριστεί και «σκάφος αποστολών» (expedition boat), καθώς είναι σχεδιασμένο όχι μόνο για αναψυχή, αλλά και για έρευνα και για αποστολές διάσωσης.

Anadolu Agency via Getty Images

Σύμφωνα με τη Burgess, έχει χρησιμοποιηθεί για εξερευνητικό ταξίδι στην Ανταρκτική, για τον εντοπισμό ενός βυθισμένου αμερικανικού πολεμικού πλοίου στις Φιλιππίνες, για ανάσυρση αντικειμένων από το βυθισμένο βρετανικό θωρηκτό HMS Hood κ.α.