Πρώτα κρούσματα κορονοϊού στη Βουλή

Από το ιστορικό τους πιθανολογείται η μόλυνση σε κοινωνική εκδήλωση προ εβδομάδος ενώ έχουν οικογενειακή σχέση.
ASSOCIATED PRESS

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού είχε η Βουλή. Αν και η αρχική ενημέρωση ήταν πως στον τελευταίο έλεγχο και τα 1.478 τεστ ήταν αρνητικά, σήμερα έγινε γνωστό ότι έχουν βρεθεί θετικοί 2 υπάλληλοι της Βουλής.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε θετικός συμπτωματικός εργαζόμενος στη Βουλή. Πρόκειται για εργαζόμενο σε υπηρεσία η οποία στεγάζεται σε κτίριο εκτός Μεγάρου, που βρισκόταν σε καθεστώς τηλεργασίας όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

Στη συνέχεια το Σάββατο 17 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε θετικό μία γυναίκα η οποία εργάζεται στη Βουλή σε κτίριο εκτός του Μεγάρου και έχει οικογενειακή σχέση με το προηγούμενο.

Από το ιστορικό τους πιθανολογείται ισχυρά η επιμόλυνση τους σε κοινωνική εκδήλωση προ εβδομάδος. Η ιχνηλάτηση των επαφών του δεύτερου κρούσματος εντός της Βουλής ανέδειξε 13 επαφές, εκ των οποίων 4 αξιολογήθηκαν ως στενές, στις οποίες δόθηκαν οδηγίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για να παραμείνουν κατ οίκον για 14 ημέρες και για ενεργή παρακολούθηση της υγείας τους. Αντίστοιχα δόθηκαν οδηγίες και στις υπόλοιπες 9 χαμηλού κινδύνου επαφές.

Επισημαίνεται πως όλες οι επαφές είχαν ελεγχθεί κατά το διάστημα 13-15 Οκτωβρίου με PCR κατά τον προληπτικό έλεγχο που διεξήχθη στη Βουλή και ήταν αρνητικοί.

Σήμερα διενεργήθηκε σε όλες τις επαφές rapid test αντιγόνου για νέο κορωνοϊό, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν επίσης αρνητικό για όλους. Συμπληρωματικά προγραμματίζεται επαναληπτικός έλεγχος με PCR την ερχόμενη εβδομάδα σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ. Επίσης σήμερα διενεργήθηκε απολύμανση στο περιφερειακό κτήριο της Βουλής, στο οποίο εργαζόταν το δεύτερο κρούσμα.

Δημοφιλή