Πρώτος νεκρός από τον κορονοϊό στη Ελλάδα

Ο 66χρονος, που παρουσίαζε υποκείμενα νοσήματα, πέθανε τα ξημερώματα.
- via Getty Images

Το πρώτο θύμα κορονοϊού μετρά η Ελλάδα από τα ξημερώματα καθώς ο 66χρονος Έλληνας που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους και ήταν ο πρώτος ασθενής από το γκρουπ των προσκυνητών, πέθανε.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας ο άνδρας, ο οποίος είχε επιβαρυμένη υγεία καθώς παρουσίαζε υποκείμενα νοσήματα, είχε εισαχθεί σε Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020.

Το πρωί της 10ης Μαρτίου, παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15.

Στο νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύεται ένας ακόμη ασθενής σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ ενώ διασωλήνομένος νοσηλεύεται και ένας ασθενής στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

Δημοφιλή