Ρεκόρ εισπράξεων για το «F9»: Το καλύτερο άνοιγμα στο αμερικανικό box office από το 2019

Ανεβάζει τον πήχη και αφήνει πίσω το «Ένα Ήσυχο Μέρος 2».
"Fast & Furious 9: Μαχητές των Δρόμων"
"Fast & Furious 9: Μαχητές των Δρόμων"
Tulip

Μετά από πολλές καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια του τελευταίου ενάμισι χρόνου, το «F9» -«Fast & Furious 9: Μαχητές των Δρόμων», όπως κυκλοφόρησε στην Ελλάδα- έκανε πρεμιέρα σε 4.179 κινηματογραφικές αίθουσες στη Βόρεια Αμερική καταγράφοντας εισπράξεις 70 εκατ. δολαρίων.

Πρόκειται μακράν για το καλύτερο άνοιγμα ταινίας στο αμερικανικό box office, όχι μόνο από την έναρξη της πανδημίας, αλλά από το 2019 και το «Star Wars: Skywalker Η Άνοδος».

Το πολυσυζητημένο blockbuster ανεβάζει τον πήχη και θέτει ένα νέο όριο στην εποχή του Covid-19.

Το προηγούμενο πανδημικό ρεκόρ στα τέλη του περασμένου Μαΐου κατείχε η ταινία «Ενα ήσυχο μέρος 2» της Paramount, που ξεκίνησε δυναμικά κάνοντας στις ΗΠΑ εισπράξεις 48,3 εκατ. δολαρίων το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής.

«Η τολμηρή απόφαση να αναβάλλουμε την έξοδο του F9 ήταν απολύτως σωστή. Η κυκλοφορία της ταινίας μας πυροδότησε το εγχώριο box office και ετοιμάζει την αγορά για ένα υπέροχο καλοκαίρι», δήλωσε ο Τζιμ Ορ, πρόεδρος διανομής της Universal για τις ΗΠΑ. Όσο για το ποιοί επέλεξαν το διάσημο saga με πρωταγωνιστή τον Βιν Ντίζελ, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 60% όσων αγόρασαν εισιτήρια ήταν άνδρες και το 51% νέοι ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Με πληροφορίες από Variety

Δημοφιλή