Ρεκόρ πωλήσεων η Bentley

Υπήρξαν 15.174 άτομα και εταιρείες που αγόρασαν μια πολυτελή Bentley.
BENTLEY
BENTLEY
BENTLEY

Είναι γνωστό ότι σε περιόδους οικονομικής ύφεσης ή κρίσης, υπάρχουν αρκετοί που κερδίζουν περισσότερα χρήματα, παρά την παραδοξότητα του γεγονότος.

Και αυτοί, οι αρκετοί, είναι διασκορπισμένοι σε πολλά σημεία του πλανήτη, έχοντας στη διάθεσή τους χρήματα για να ξοδέψουν. Πολλοί επιλέγουν την αγορά ενός ακριβού αυτοκινήτου και βλέποντας τα στοιχεία πωλήσεων της Bentley, δεν μου προξένησε εντύπωση ότι η βρετανική μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων έκανε ρεκόρ πωλήσεων στην ιστορία της, το 2022.

Η παρουσίαση νέων μοντέλων από την εταιρεία, μαζί με την αυξανόμενη ζήτηση για εξατομικευμένες εκδόσεις της Mulliner και της αποδοχής των νέων υβριδικών μοντέλων της Bentley, έφεραν το ρεκόρ των 15.174 πωλήσεων, αύξηση κατά 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος ρεκόρ (14.659 μονάδες) του 2021.

Η Bentayga παρέμεινε το νούμερο ένα μοντέλο της Bentley, έχοντας τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη γκάμα της μάρκας, όντας στον έκτο χρόνο της στην αγορά. Αντιπροσωπεύει το 42% των συνολικών πωλήσεων της Bentley και έχει καθιερωθεί, πλέον, ως το πιο επιτυχημένο πολυτελές SUV στον κόσμο.

Οι Continental GT και GT Convertible, αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο (30%) των πωλήσεων της Bentley. Μάλιστα, η νέα σούπερ σπορ έκδοση υψηλών επιδόσεων GT Speed, το πιο δυναμικό αυτοκίνητο δρόμου που έχει κατασκευάσει ποτέ η Bentley, κατέχει το 31% των πωλήσεων του μοντέλου.

Η δε Flying Spur, το καλύτερο πολυτελές τετράθυρο grand tourer στον κόσμο έφτασε το 28% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας, εν μέρει χάρη στην εισαγωγή της νέας υβριδικής έκδοσης. Από το λανσάρισμά της στην αγορά, η Flying Spur Hybrid αποτελεί το 30% των πωλήσεων του μοντέλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα δύο τρίτα όλων των Flying Spur που πωλούνται είναι υβριδικές, το υψηλότερο ποσοστό παγκοσμίως.

Η Αμερική παρέμεινε η πρώτη σε χώρα με τις περισσότερες πωλήσεις Bentley παγκοσμίως, με τον αριθμό των εξατομικευμένων επιλογών της Bentley Mulliner να πενταπλασιάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια.

Καταλήγοντας, η εταιρεία πρωταγωνιστεί στις επενδύσεις σε ηλεκτρικές τεχνολογίες και έχει δεσμευτεί να είναι ουδέτερη ως προς τις εκπομπές άνθρακα το 2030.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα