Ρέθυμνο: Μαθητής χτύπησε έγκυο καθηγήτρια

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου.
Jecapix via Getty Images

Αίσθηση έχει προκαλέσει περιστατικό σε σχολείο του Ρεθύμνου, όπου μαθητής γυμνασίου επιτέθηκε σε έγκυο καθηγήτρια και τη χτύπησε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Cretalive, το συμβάν έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες, με τον αναπληρώτρια εκπαιδευτικό να ενημερώνει τη διεύθυνση του σχολείου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της εκπαίδευσης στον νομό. Σύμφωνα με αναφορές, την χτύπησε στην κοιλιά και η καθηγήτρια ανέφερε το συμβάν στην αστυνομία, χωρίς να προβεί σε μηνύσεις. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, αυτό σημαίνει πως οι γονείς του μαθητή θα κληθούν από τις αρχές για αυστηρές συστάσεις, ενώ η διαχείριση του ζητήματος θα γίνει ενδοσχολικά. Στον μαθητή έχει επιβληθεί ήδη αυστηρή τιμωρία.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου Μανούσος Μαραγκάκης είπε στο Goodnet.gr πως για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα η Διεύθυνση του σχολείου καθώς και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση και ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, παιδαγωγικά μέτρα και συμβουλευτική υποστήριξη. Όπως είπε, έχουν τεθεί σε εφαρμογή όλα τα μέτρα με τη συνδρομή και του σχολικού ψυχολόγου ,για την αποκατάσταση του κλίματος στο σχολείο.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου.

«Σχετικά με το περιστατικό επίθεσης σε συνάδελφο από μαθητή
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου στέκεται με κάθε ηθικό και έμπρακτο τρόπο στο πλευρό της συναδέλφου αναπληρώτριας που δέχτηκε άγρια επίθεση από μαθητή σε σχολείο του νομού Ρεθύμνου εν ώρα μαθήματος.
Όπως πολλές φορές έχει επισημανθεί, η κανονικοποίηση της βίας, η απουσία ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, η υποστελέχωση των υποστηρικτικών δομών, η απομάκρυνση του ελληνικού σχολείου από τις τέχνες και τις κοινωνικές επιστήμες και άλλοι παράγοντες, σε συνδυασμό με τη στοχευμένη και μεθοδική απαξίωση του εκπαιδευτικού στη χώρα μας, δημιουργούν γόνιμο έδαφος για φαινόμενα βίας, από γονείς ή μαθητές, που μόνο ‘’μεμονωμένα’’ δεν είναι.
Ειδικά για τους συναδέλφους αναπληρωτές, που καλούνται πολλές φορές να αναλάβουν υπηρεσία πολύ μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, υπηρετώντας σε δύο, τρία ή και περισσότερα σχολεία, και καλούνται σε ελάχιστο διάστημα από το να βγάλουν την ύλη μέχρι να γνωρίσουν τους μαθητές τους, η εκπαιδευτική πραγματικότητα είναι ακόμα πιο σκληρή και δύσκολη. Οφείλουμε ως σωματεία και ατομικά ο καθένας να είμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλεί κάθε συνάδελφο που μπορεί να αντιμετώπισε ή αντιμετωπίζει κάθε μορφής επιθετική συμπεριφορά ή πίεση, από γονείς, μαθητές, στελέχη διοίκησης κλπ., να απευθύνεται άμεσα στο σωματείο. Η συνδρομή μας, ηθική, νομική, συνδικαλιστική, πρέπει να θεωρείται δεδομένη».

Δημοφιλή