Ρόδος: Αποσιωπήθηκε απόδραση κρατουμένου μετανάστη από το Λιμεναρχείο

Προέκυψε βίντεο που επιβεβαιώνει το περιστατικό μετά από ανώνυμη καταγγελία στην Εισαγγελία
dimokratiki.gr

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία για απόδραση κρατουμένου από το κεντρικό λιμεναρχείο Ρόδου που αποσιωπήθηκε, ερεύνησε μετά από επείγουσα προκαταρκτική εξέταση η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων στελεχών του Λιμενικού Σώματος είχαν εντοπιστεί την Πέμπτη στο λιμάνι και σκόπευαν να ταξιδέψουν με πλοίο της γραμμής εκτός Ρόδου 26 παράνομοι μετανάστες οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου όπου εφυλάσσοντο στον προαύλιο χώρο του.

Γύρω στις 6 το απόγευμα ένας εκ των μεταναστών κατόρθωσε να διαφύγει και σύμφωνα με τις πληροφορίες τον καταδίωξαν δύο λιμενικοί χωρίς να κατορθώσουν να τον εντοπίσουν.

Το όλο περιστατικό δεν αποτέλεσε αντικείμενο διοικητικής και ποινικής έρευνας και την επόμενη ημέρα άγνωστος απέστειλε ανώνυμη καταγγελία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών που κατήγγειλε το περιστατικό.

Βρέθηκε βίντεο που επιβεβαιώνει την καταγγελία

Με παραγγελία της Εισαγγελέως Υπηρεσίας προς την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου αστυνομικοί έσπευσαν στο λιμεναρχείο και κατάσχεσαν το υλικό μαγνητοσκόπησης από το σύστημα εσωτερικής παρακολούθησης του λιμεναρχείου.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης και ελέγχου του υλικού αυτού πράγματι επιβεβαιώθηκαν τα καταγγελλόμενα και απεικονίζονται δύο λιμενικοί να καταδιώκουν άτομο που φεύγει από το σημείο που κρατούνται οι παράνομοι μετανάστες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κεντρικός λιμενάρχης Ρόδου δήλωσε άγνοια για το περιστατικό ενώ και η κατάσταση της φύλαξης των κρατουμένων στο κτήριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου είναι απαράδεκτη, με εξεγέρσεις στο παρελθόν, ενώ την 3η Νοεμβρίου 2022 ήταν η τελευταία φορά που υπήρξε απόδραση κρατουμένου.

Να σημειωθεί ότι ο κρατούμενος, είχε μεταφερθεί, φρουρούμενος από δύο λιμενικούς, στην παραλία Ιαλυσού, στο πλαίσιο προανάκρισης.

Ο δράστης, είχε συλληφθεί, το απόγευμα της 2/11/2022, για διακίνηση μεταναστών. Επρόκειτο να υποδείξει στους λιμενικούς, συνεργάτη του και επιτηρούμενος, μετέβη σε ραντεβού. Πλησίασε όχημα με δύο άνδρες, επιβιβάσθηκε σε αυτό και διέφυγε. Οι λιμενικοί τους καταδίωξαν, αλλά δεν κατόρθωσαν να τους συλλάβουν.

Το αυτοκίνητο, βρέθηκε στην Κρεμαστή εγκαταλελειμμένο, ενώ ο δραπέτης εντοπίστηκε στην Κρεμαστή την 13.30 ώρα περίπου.

Δημοφιλή