Ρούλα Πισπιρίγκου: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις φωτογραφίες της μέσα από το δικαστήριο

Εντολή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος για τον εντοπισμό των δραστών.
Eurokinissi

Η δημοσίευση φωτογραφιών της Ρούλας Πισπιρίγκου μέσα από το δικαστήριο προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, που έδωσε παραγγελία στη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος για τον εντοπισμό των δραστών και εφόσον εντοπιστούν να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Ειδικότερα λογαριασμός στο Twitter ανέβασε φωτογραφίες τόσο της ίδιας όσο και του εν διαστάσει συζύγου της, Μάνου Δασκαλάκη, μέσα από τη δικαστική αίθουσα που διεξάγεται η δίκη για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης τους, Τζωρτζίνας. Οι φωτογραφίες αυτές έχουν κατέβει πλέον από τον εν λόγω λογαριασμό.

Στο μεταξύ, τη σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας πήρε η παιδίατρος Μένια Γραψα, που εξέτασε το κοριτσάκι στα εξωτερικά ιατρεία του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου.

«Δεν με έπεισε ότι είναι σπασμοί»

«Δεν πείσθηκα από την αναφορά της μητέρας της ότι το παιδί εκδήλωσε «σπασμούς». Μου ανέφερε τίναγμα κεφαλής και ματιών και ότι μετά το παιδί άρχισε να κάνει σπασμούς. Τις προσδιόρισε ως κινήσεις άκρων. Μου είπε πως τα ματάκια του ήταν ανοιχτά και πως παρακολουθούσε τις κινήσεις των ματιών της μαμάς του. Αυτό δεν με έπεισε ότι είναι σπασμοί. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι κάποια δηλητηρίαση από χάπια. Ρώτησα τη μητέρα αν υπήρχαν στο σπίτι φάρμακα και μου είπε ότι υπήρχαν αντιεπιληπτικά που της είχε χορηγήσει ο γιατρός για ισχαιμικό που είχε υποστεί. Σε ερώτησή μου για το πότε εκδηλώθηκε το επεισόδιο στο παιδί μου είπε ότι αυτό έγινε στις 5:30 περίπου» ανέφερε η μάρτυρας.

Η κ. Γραψα υποστήριξε στο δικαστήριο ότι οι τιμές των εξετάσεων του παιδιού ήταν φυσιολογικές, αν και η μητέρα επέμενε ότι είχε σπασμούς το παιδί. «Μας είπε ότι τα ματάκια της ήταν ανοιχτά και ότι της είπε «μαμά τρέμω δε μπορώ να σταματήσω». Ρώτησα να υπήρχαν χάπια στο σπίτι και μου είπε ναι αντιεπηλιπτικά γιατί είχε κάποιο ισχαιμικό» είπε η μάρτυρας.

Πρόεδρος; Ένας έντονος εφιάλτης μπορεί να δημιουργήσει τέτοια αντίδραση σωματική;

Μάρτυρας: Ναι, εκεί πήγε και το μυαλό μου σκέφτηκα ότι μπορεί να βίωσε ένα τρόμο αλλά η μαμά επέμενε για σπασμούς.

«Δεν ήρθε άμεσα στο νοσοκομείο πανικόβλητη»

Κατά την εξέταση της από τον Αλέξη Κούγια, η μάρτυρας δέχτηκε επίθεση, καθώς την κατηγόρησε ότι ψεύδεται για τα αντιεπιληπτικά χάπια, καθώς η κατηγορούμενη της είχε αναφέρει αντικαταθλιπτικά.

Κούγιας: Για ποιο λόγο το κάνατε; Η κατηγορουμένη δεν έχει πάρει ποτέ αντιεπιληπτικά. Καταλαβαίνετε ότι δημιουργήσατε μια εντύπωση ότι η κατηγορουμένη σας είπε ψέματα;

Μάρτυρας: Και τα αντιεπιληπτικά και τα αντικαταθλιπτικά θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν ένα επεισόδιο. Και χειρότερο τα αντικαταθλιπτικά

Κούγιας: Δίνει ψευδή κατάθεση και επιφυλασόμεθα να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της κατηγορουμένης. Είναι ψευδομάρτυρας και προκατειλημμένη. Γιατί λέτε ότι έφερε το παιδί μετά τη παρέλευση αρκετών ωρών;

Μάρτυρας: Η απάντηση μου είναι η ίδια. Η μητέρα μου είπε ότι εκδήλωσε το επεισόδιο στις 5:30

Πρόεδρος: Η κυρία κατηγορούμενη στη συμπληρωματική της απολογία λέει ότι το επεισόδιο ξεκίνησε στις 6:30. Ο κύριος συνήγορος σας ρωτάει αν αυτή η απόσταση ανάμεσα στις 6: 30 και στο χρόνο που έφερε το παιδί στο νοσοκομείο είναι λογική;

Μάρτυρας: Εγώ είχα άλλα στοιχεία με βάση αυτά που μου είπε η μητέρα και με αυτά κατέθεσα. Πάντως δεν ήρθε άμεσα στο νοσοκομείο πανικόβλητη.

Δημοφιλή