ΔΙΕΘΝΕΣ
02/12/2020 16:25 EET | Updated 02/12/2020 18:12 EET

Ρωσία: Μαζικοί εμβολιασμοί από την επόμενη εβδομάδα με εντολή Πούτιν

«Ας πιάσουμε δουλειά» η διαταγή του Ρώσου προέδρου.

ASSOCIATED PRESS

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, διέταξε την Τετάρτη τις αρχές της χώρας να ξεκινήσουν μαζικούς εμβολιασμούς κατά της COVID-19 από την επόμενη εβδομάδα.

«Ας συμφωνήσουμε σε αυτό - δεν θα μου κάνετε αναφορά την επόμενη εβδομάδα, αλλά θα ξεκινήσετε μαζικό εμβολιασμό… ας πιάσουμε δουλειά», είπε ο Πούτιν στην αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Τατιάνα Γκολίκοβα.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου έκαναν ήδη το εμβόλιο Sputnik-V κατά του νέου κορονοϊού, δήλωσε στο μεταξύ ο Ρώσος υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκα.

«Ενόσω συνεχίζονται οι κλινικές δοκιμές, ξεκινήσαμε τον εμβολιασμό ανθρώπων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιασθεί περισσότεροι από 100.000», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας, παρουσιάζοντας το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά την διάρκεια ειδικής συνεδρίας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που είχε ως θέμα τα ζητήματα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Κάτω από 10 δολάρια το κόστος του Sputnik-V

Η τιμή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του κορονοίού θα είναι μικρότερη των 10 δολαρίων και θα είναι το πιο φτηνό από τα υπάρχοντα εμβόλια, δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Αμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ, στην ειδική σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Η κάθε δόση του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik-V θα κοστίζει λιγότερο από 10 δολάρια», δήλωσε ο Νμτίτριεφ.

Ο Ντμίτριεφ δήλωσε επίσης ότι το RDIF ( το οποίο έχει χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου) ενδέχεται να αρχίσει την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου στην Αίγυπτο και την Αλγερία.

(με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ)