ΔΙΕΘΝΕΣ
29/05/2020 19:13 EEST | Updated 29/05/2020 19:16 EEST

Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν αμερικανικά βομβαρδιστικά στην Μαύρη Θάλασσα

Στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B αναχαιτίστηκαν από Su-27 και Su-30.

Russian Defence Ministry via Getty Images

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27 και Su-30 απογειώθηκαν την Παρασκευή για να αναχαιτίσουν αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-1Β που πραγματοποιούσαν πτήση πάνω από ουδέτερα ύδατα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Νωρίτερα η διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων Δυνάμεων στην Ευρώπη και Αφρική είχε ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιούσαν πτήσεις πάνω από την Ευρώπη και την Μαύρη Θάλασσα δύο βομβαρδιστικά B1-B Lancer.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι τα πληρώματα των ρωσικών μαχητικών προσέγγισαν σε ασφαλή απόσταση τα αμερικανικά αεροσκάφη, τα αναγνώρισαν ως στρατηγικά βομβαρδιστικά В-1В και μετά από αυτό «τα αμερικανικά βομβαρδιστικά άλλαξαν πορεία και απομακρύνθηκαν από τα σύνορα της Ρωσίας».

«Οι πτήσεις των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών πραγματοποιήθηκαν αυστηρά με βάση τους διεθνούς κανονισμούς που διέπουν την χρήση του εναερίου χώρου» επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προσθέτοντας ότι τα ρωσικά μαχητικά επέστρεψαν με ασφάλεια στις βάσεις τους.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS)