Συνέλαβαν δημοσιογράφο του CNN στον αέρα ενώ κάλυπτε τα γεγονότα στην Μινεάπολη

Ο Αφροαμερικανός ρεπόρτερ Ομάρ Χιμένες μόλις είχε δείξει με την κάμερα τη σύλληψη ενός διαδηλωτή.

Έναν δημοσιογράφο του CNN συνέλαβαν οι Αρχές στην Μινεάπολη, την ώρα που κάλυπτε ζωντανά τις διαδηλώσεις στην πόλη μετά την δολοφονία του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς.

Ο Αφροαμερικανός ρεπόρτερ Ομάρ Χιμένες μόλις είχε δείξει με την κάμερα τη σύλληψη ενός διαδηλωτή, περικυκλωμένου από αρκετούς αστυνομικούς.

«Μπορούμε να μετακινηθούμε όπου θέλετε», δήλωσε στους αστυνομικούς που φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και κρατούσαν ασπίδες, για να εξηγήσει ευθύς αμέσως ότι είναι δημοσιογράφος.

Ένας άνθρωπος από την παραγωγή και ένας κάμεραμαν συνελήφθησαν επίσης. Η κάμερα συνέχισε να βιντεοσκοπεί παρόλο που οι αστυνομικοί την πήραν από τα χέρια του ανθρώπου που την κρατούσε.

Οι αστυνομικές Αρχές δήλωσαν στο CNN πως η σύλληψη έγινε γιατί οι δημοσιογράφοι δεν ακολούθησαν τις οδηγίες των Αρχών για να απομακρυνθούν από τον δρόμο.

Ο Τζος Καμπέλ, ένας συνάδελφος του Χιμένες που επίσης κάλυπτε τις διαδηλώσεις, σε άλλη πόλη των ΗΠΑ, δεν συνελήφθη.

Ο ίδιος είπε στο «New Day» πως «συνέλαβαν τον Χιμένες επειδή ήταν μαύρος».

Το αμερικανικό δίκτυο ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των δημοσιογράφων του μέσω ανάρτησης στο twitter.

H κρατική αστυνομία της Μινεσότα δήλωσε στην συνέχεια πως οι εργαζόμενοι του CNN αφέθηκαν ελεύθεροι μόλις επιβεβαιώθηκε πως εργάζονται σε μέσα ενημέρωσης. Φυσικά οι αντιδράσεις στο twitter ήταν έντονες, αφού οι χρήστες έγραψαν πως ο ρεπόρτερ είχε δείξει τα διαπιστευτήριά του.