Ρωσική πρεσβεία μετά την απέλαση των 12 διπλωματών από την Ελλάδα: «Θα υπάρξουν συνέπειες»

"Από την πλευρά μας, εκφράσαμε την κατηγορηματική διαμαρτυρία για αυτό το αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα".
ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
TWITTER

Η ρωσική πρεσβεία, μετά την απόφαση της Ελλάδας για απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για ”συγκρουσιακό βήμα” και πως η συγκεκριμένη ενέργεια ”δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες”.

Συγκεκριμένα η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα αναφέρει:

″Στις 6 Απριλίου 2022, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ εκλήθη στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει 12 διπλωμάτες της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη personae non gratae.

Από την πλευρά μας, εκφράσαμε την κατηγορηματική διαμαρτυρία για αυτό το αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα που έχει στόχο την ακόμη χειρότερη καταστροφή του συνόλου των διμερών μας σχέσεων.

Επισημάναμε ότι αυτή η ενέργεια δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες”.

Υπενθυμίαζεται πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε για τους Ρώσους διπλωμάτες: «Οι Ελληνικές αρχές κηρύξαν 12 μέλη των Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που είναι διαπιστευμένα στην Ελλάδα, ως πρόσωπα μη αρεστά (personae non gratae).

Οι ανωτέρω κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για της Διπλωματικές Υποθέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Υποθέσεις του 1963.

Ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τον Ρώσο Πρέσβη σχετικά με την απόφαση αυτή».

Να σημειωθεί πως την Κυριακή (6/4) ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας, Νίκος Δένδιας κατέφθασε στην Οδησσό, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια.

«Η Ελλάδα είναι παρούσα στην Οδησσό. Είμαι σήμερα εδώ, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση, την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά θεωρώ και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, για να μεταφέρω, κατ’ αρχήν εδώ στην Οδησσό, βοήθεια. Ανθρωπιστική βοήθεια για την ελληνική ομογένεια, αλλά και για το σύνολο του πληθυσμού της πόλης», είχε δηλώσει ο κ. Δένδιας.

Δημοφιλή