Σάμπι, η πιο διάσημη γάτα της Φινλανδίας στην πρώτη της συνέντευξη

«Το καλοκαίρι εγώ είμαι το αφεντικό. Δίνω εντολές στις άλλες γάτες και στα ποντίκια της γειτονιάς».

Η Σάμπι είναι ο πιο διάσημος γάτος στην Φινλανδία με το προφίλ του στο Facebook να έχει περισσότερους από δέκα χιλιάδες followers.

Δημοσιογράφος από την Φινλανδία εντυπωσιάστηκε από την δημοτικότητα του και αποφάσισε να του πάρει την πρώτη του συνέντευξη. Έστειλε λοιπόν μία σειρά από ερωτήσεις και εκείνος χωρίς να χάσει χρόνο απάντησε χρησιμοποιώντας το πατούσι του.

Να θυμίσουμε πως για την Φινλανδία, ο αριθμός των followers που έχει ο Σάμπι είναι πολύ μεγάλος καθώς η χώρα ολόκληρη ίσα που ξεπερνάει τους πέντε εκατομμύρια κατοίκους.

Να τι είπε ο Σάμπι για τον εαυτό του στην πρώτη επίσημη συνέντευξη που παραχώρησε.

Τι είδούς ράτσα είσαι και που μένεις;

Είμαι κεραμιδόγατος και ζω στο βόρειο τμήμα της πόλης Ούλο στο χωρίό Καλίμ, το οποίο βρίσκεται στην ύπαιθρο κάτι που δίνει το δικάιωμα σε μία γάτα να τρέχει και να έχει άπλετο χώρο για περίπατο.

Πες μας για τις αγαπημένες σου δραστηριότητες

Το αγαπημένο μου χόμπι είναι το κυνήγι. Κυνηγώ ποντίκια και τυφλοπόντικες. Θα ήθελα να πιάσω επίσης πουλιά, αλλά είναι πολύ γρήγορα για μένα. Μου αρέσει επίσης να παίζω με τον γάτο Έλεμερ, που είμαστε φίλοι, αλλά και να απολαμβάνω περιπάτους στο δάσος με την γραμματέα μου.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;

Τρώω και ξηρή τροφή και κονσέρβα ενώ καθε τόσο απολαμβάνω σολομό και κρέας. Το καλύτερο μου είναι το βούτυρο το οποίο το θεωρώ εξαιρετική λιχουδιά. Μου δίνουν μια στο τόσο μια καλή μπουκιά βούτυρο. Και εννοείται πως πάντα ακούω τον ήχο από το κουτί που ανοίγει, σε όποιο σημείο του σπιτιού και να είμαι.

Εχεις φίλους;

Μα και βέβαια έχω. Τη Νέλι και τον Έλμερ. Με τον Έλμερ τα πάμε μια χαρά. Με τη Νέλι που θέλει πάντα να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην παρέα, τρώμε που και που τα μουστάκια μας.

Μίλησε μας λίγο για την γραμματέα σου, που ασχολέιται με το προφίλ σου στο Facebook.

Η γραμματέας μου είναι η υπηρέτρια μου και αυτή που φροντίζει για την τάξη και την καθαριότητα. Με κυνηγάει συνέχεια με την φωτογραφική της μηχανή. Το πρωί συνήθως εξαφανίζεται για λίγο. Παράλληλα ετοιμάζει το πρωινό γεύμα πριν φύγει. Είναι πολύ τυπική στην δουλειά της. Αλλά ας αφήσουμε την γραμματέα μου και ας επικεντρωθούμε σε εμένα.

Πού και πώς κοιμάσαι;
Μου αρέσει να κοιμάμαι έξω, ακόμα και στη μέση του κήπου αν ο καιρός είναι καλός. Μου αρέσει να ξαπλώνω στον καναπέ και μερικές φορές πάνω από το ψυγείο. Κοιμάμαι επίσης στη σάουνα, όποτε δεν είναι κάνει πολύ ζέστη.

Πως περνάς το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι εγώ είμαι το αφεντικό. Δίνω εντολές στις άλλες γάτες και στα ποντίκια της γειτονιάς.

Το πρώτο σου βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο. Περί τίνος πρόκειται;

Θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. Θα αποτελείται από διάφορες ερωτήσει σχετικά με την αφεντιά μου και βεβαίως θα είναι γεμάτο από φωτογραφίες μου. Με άλλα λόγια το βιβλίο θα περιγράφει την ζωή μου κατά την διάρκεια του χρόνου.

Δημοφιλή