Σε ευχαριστούμε Στέφανε και μπράβο

Ανεξάρτητα από αν "αρέσει" ή "δεν αρέσει" ...του χρωστάμε γιατί αυτό το κυριακάτικο πρωινό έκανε τη μισή Ελλάδα να παρακολουθεί τένις και μερικούς μικρούς αθλητές να ονειρευτούν.
ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κρατά μια πετσέτα στον τελικό του απλού ανδρών εναντίον του Novak Djokovic της Σερβίας κατά τη διάρκεια της 14ης ημέρας του Australian Open 2023 στο Melbourne Park στις 29 Ιανουαρίου 2023 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. (Photo by Cameron Spencer/Getty Images)
ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κρατά μια πετσέτα στον τελικό του απλού ανδρών εναντίον του Novak Djokovic της Σερβίας κατά τη διάρκεια της 14ης ημέρας του Australian Open 2023 στο Melbourne Park στις 29 Ιανουαρίου 2023 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. (Photo by Cameron Spencer/Getty Images)
Cameron Spencer via Getty Images

Σε άλλους αρέσει και σε άλλους δεν αρέσει.

Το ”δεν αρέσει”, δεν έχει - λογικά - καμία σχέση με το τένις.

Δεν μπορεί να είναι ”αθλητική” παρατήρηση για έναν Έλληνα αθλητή που έχει πατήσει όσο ψηλότερα πάτησε ποτέ κάποιος Έλληνας σε ένα σπορ, όπου η χώρα δεν έχει παράδοση και δεν διαθέτει καμία σπουδαία υποδομή.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πρωτοπόρος, υπό αυτή την έννοια.

Ένας μοναχικός και νεαρός πρωτοπόρος, που ανοίγει δρόμους, πριν ακόμα ωριμάσει ως άνθρωπος - και για τους ειδικούς πριν ακόμα αγγίξει το καλύτερο της καριέρας του ως αθλητής.

Του συνέβη πολύ νωρίς.

Το ”αρέσει” δεν παρουσιάζει για εμένα μεγάλο ενδιαφέρον, σε επίπεδο σχολιασμού.

Σε ορισμένους, όπως εγώ, αρέσει κυρίως ο τρόπος και το πνεύμα του αθλητή μέσα στο γήπεδο, όπου βλέπω ένα μαχητή, ένα αθλητή που αγγίζει και ξεπερνάει κάθε τόσο τα όριά του, σε ένα σπορ που λατρεύω. Μου αρέσει ο Τσιτσιπάς, όπως που αρέσει ο Τζόκοβιτς - μόνο θαυμασμός για τη σημερινή του νίκη στα 35 ενός μυθικού αθλητή, σε ένα τέτοιο τελικό - όπως μου αρέσει ο Ναδάλ, όπως μου άρεσε ο Φέντερερ, αλλά και ο Μποργκ, ο Λεντλ και ο Κόνορς με τον Μάκενρο, όταν πρωτογνώρισα το τένις στη δεκαετία του 80...κάπου εκεί στις αρχές της.

Για όσους ”δεν αρέσει” ο Στέφανος, επειδή δεν λέει πάντοτε τα σωστά πράγματα, ή επειδή μπορεί να μην συμφωνούν πάντοτε με τις ιδέες του - για την ακρίβεια, με όσα νομίζουμε ότι είναι ”ιδέες του” χωρίς να τις έχουμε κουβεντιάσει μαζί του - ή με το ύφος του που, ναι, είναι παρεξηγήσιμο μερικές φορές, ας σκεφτούμε συνολικά τον ”λογαριασμό”. Εγώ λέω: Ανεξάρτητα από αν ”αρέσει” ή ”δεν αρέσει”, του χρωστάμε γιατί αυτό το κυριακάτικο πρωινό έκανε τη μισή Ελλάδα να παρακολουθεί τένις και μερικούς μικρούς αθλητές να ονειρευτούν.

Για όσους από εμάς αγαπάμε τον κανονικό αθλητισμό, χωρίς οπαδικά ή άλλα σύνδρομα, για όσους από εμάς θέλουμε και βλέπουμε την αξία του στη ζωή μας - από χίλιες απόψεις, που είναι περιττό να επαναλαμβάνουμε - και για όσους από εμάς μπορούμε να συγχωρούμε τα ”λάθη” των άλλων, δίνοντάς τους ευκαιρίες και χρόνο για να γίνονται ακόμα καλύτεροι, ο Στέφανος προσφέρει και θα προσφέρει θετικά παραδείγματα.

Ναι, ξέρω, κάνει και λάθη. Οι ”αλάνθαστοι” που τον σχολιάζουν...ποτέ;

YΓ: Μπράβο σου Στέφανε, για το καταπληκτικό ταξίδι - και το 2023 στην Αυστραλία. Θα έρθει και το Grand Slam. Είναι ζήτημα χρόνου.

Δημοφιλή