ΔΙΕΘΝΕΣ
02/10/2020 07:39 EEST | Updated 02/10/2020 09:09 EEST

Θετική στον κορονοϊό η στενή συνεργάτιδα του Τραμπ, Χόουπ Χιξ

Η Χιξ είναι το πιο κοντινό πρόσωπο στον Αμερικανό πρόεδρο που προσβλήθηκε από τον ιό.

AP Photo/Andrew Harnik
H Χιξ άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα κατά την διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης στη Μινεσότα και στο ταξίδι της επιστροφής με το Air Force One μπήκε σε καραντίνα.

Η Χόουπ Χίξ, μία εκ των στενότερων συνεργατών του Αμερικανού προέδρου, φαίνεται ότι είναι αυτή που κόλλησε κορονοϊό τον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ, αφού λίγες ώρες είχε γίνει γνωστό ότι ήταν αυτή που είχε βρεθεί πρώτη θετική στην νόσο covid-19, αναγκάζοντας το προεδρικό ζεύγος να μπει σε καραντίνα.

Η Χιξ, 31 ετών, είναι το πιο κοντινό πρόσωπο στον Αμερικανό πρόεδρο που προσβλήθηκε από τον ιό. Είχε ταξιδεύσει μαζί του στο Οχάιο, την Τρίτη, για το πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ και την επομένη πέταξε μαζί του στο Air Force One με προορισμό τη Μινεσότα, όπου έγινε προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ. Καθ′ όλη την διάρκεια του ταξιδιού, η Χιξ δεν φορούσε μάσκα.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε στο Twitter ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του, έκαναν τεστ κορονοϊού και θα περίμεναν το αποτέλεσμα παραμένοντας σε καραντίνα

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου γνώριζαν από το βράδυ της Τετάρτης ότι η Χιξ είχε προσβληθεί από τον ιό. Η είδηση μεταδόθηκε πρώτα από το Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η Χιξ άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα κατά την διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης στη Μινεσότα και στο ταξίδι της επιστροφής με το Air Force One μπήκε σε καραντίνα και βγήκε από την πίσω πόρτα.

 

AP Photo/Alex Brandon)
H Χιξ, λίγο πριν επιβιβαστεί στο Air Force One για να συνοδεύσει τον Τραμπ στη Μινεσότα, την Τετάρτη.

 

Η Χιξ ήταν μία από τους λίγους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου που κατά διαστήματα εμφανιζόταν με μάσκα, αν και αρκετές φορές είχε φωτογραφηθεί δίπλα στον Τραμπ χωρίς αυτήν.

″Η Χόουπ Χιξ, που δούλευε σκληρά χωρίς κανένα διάλειμμα, μόλις βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Τρομερό! Η Πρώτη Κυρία κι εγώ περιμένουμε το αποτέλεσμα των τεστ μας. Μέχρι τότε, αρχίζουμε την καραντίνα μας” έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η Χιξ είναι πρώην μοντέλο και σύμβουλος δημοσίων σχέσεων. Εργάστηκε για τον Οργανισμό Τραμπ και μέχρι το 2018 ήταν Διευθύντρια Επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο. Παραιτήθηκε από την θέση της τον Μάρτιο του 2018 και τον Φεβρουάριο του 2020 επέστρεψε στον Λευκό Οίκο, ως σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ.