«Συνέλαβαν» τον Γούντι το πρόβατο για να το κουρέψουν - Είχε πάνω του 10 κιλά μαλλί

Ο Γούντι είχε χάσει τουλάχιστον τρεις περιόδους κουρέματος.
lynnebeclu via Getty Images

Το μερίνο είναι μια ράτσα ή ομάδα φυλών οικόσιτων προβάτων, που χαρακτηρίζεται από πολύ λεπτό μαλακό μαλλί.

Ιδρύθηκε στην Ισπανία κοντά στο τέλος του Μεσαίωνα και διατηρήθηκε για αρκετούς αιώνες ως αυστηρό ισπανικό μονοπώλιο. Οι εξαγωγές της ράτσας δεν επιτρέπονταν και όσοι προσπάθησαν κινδύνευαν με θανατική ποινή.

Ένα αδελφάκι του πρώτου μερίνο, ο Γούντι βρέθηκε να περιπλανάται στους αγρούς του Γούντστοκ, χωριό περίπου 792 κατοίκων στα κεντρικά οροπέδια της Αυστραλίας στα τέλη του περασμένου έτους.

Κάποια στιγμή είχε δραπετεύσει από το μαντρί και ζούσε στο χωριό ενώ έτρωγε και έπινε νερό που του είχαν αφήσει οι κάτοικοι, αναφέρει ο Guardian.

Ο Γούντι είχε πολύ μαλλί πάνω του με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του χωριού να βάλουν αγγελία σε τοπική εφημερίδα ψάχνοντας για κουρέα που θα μπορούσε να τον αναλάβει.

Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές αποφάσισαν να τον προσαγάγουν.

Εθελοντές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Γούντστοκ ξεκίνησαν την καταδίωξη την Τετάρτη και ένας μεταφορέας ζώων, ο Μάθιου Μπλάζλι, έκανε τη σύλληψη.

Ο προϊστάμενος της πυροσβεστικής της περιοχής, Ρόμπερτ «Ρόμπο» Μούντι, είπε ότι ότι η τελευταία καταγεγραμμένη τοποθεσία που έβοσκε ο Γούντι ήταν στο Κόουρα, περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά.

«Το πρόβατο ζούσε στο Γκρένφελ», είπε ο Μούντι.

Ο Γούντι πέρασε τρεις μέρες στεγνώνοντας στο υπόστεγο του Μπλάζλι, μαζί με έναν άλλο πρόβατο μερινό που χρειαζόταν μια επένδυση.

Το πρόβατο κουρεύτηκε από έναν βετεράνο, τον Μάθιου «Μπόις» Μπόισε, ο οποίος εκτίμησε ότι το μερίνο είχε χάσει τουλάχιστον τρεις περιόδους κουρέματος.

«Είναι καλό να τον βλέπεις καθαρό», είπε. «Υπολογίζω ότι έχει πάνω του 10 κιλά μαλλί».

Το μέσο βάρος μαλλιού από ένα μερινό που κουρεύετε ετησίως είναι 4,5 κιλά.

Δημοφιλή