ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/06/2019 13:14 EEST | Updated 14/06/2019 13:45 EEST

Συνελήφθη ο «αθεόφοβος» που έκλεψε τάματα στο Άγιο Όρος

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Eurokinissi

Μεγάλη επιχείρηση που θύμισε κινητοποιήσεις των Αρχών για τη σύλληψη σοβαρών ποινικών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, όταν πέταξε ακόμα και ελικόπτερο του Λιμενικού στη Χαλκιδική, για τη σύλληψη του 56χρονου, ο οποίος έκλεψε το βράδυ της Τετάρτης τάματα από την εικόνα της Παναγίας Πορταΐτισσας στην Ιερά Μονή Ιβήρων, στο Άγιον Όρος.

Πρόκειται για άνδρα υπήκοο Ρουμανίας, ο οποίος εντοπίστηκε σε δασική έκταση, στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράς Μονής Ζωγράφου. Ο καταζητούμενος κρυβόταν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε δύσβατες περιοχές στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής και σε σημεία με ψηλά δέντρα, που μπορούσαν να τον καλύψουν από τα «μάτια» του ελικοπτέρου. Νωρίτερα είχαν βρεθεί πεταμένα σε ορεινή περιοχή του Αγίου Όρους τα τάματα που είχε κλέψει.

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν τον λόγο για τον οποίο βρέθηκε στο Άγιον Όρος ο 56χρονος. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. 

Ο άνδρας παραβίασε ξύλινη προθήκη βυζαντινής εικόνας του 9ου μ.Χ. αιώνα και αφαίρεσε χρυσά τάματα πιστών, αυτοκρατορικά κοσμήματα, περιδέραια με βυζαντινά νομίσματα, αρχιερατικά εγκόλπια και μετάλλια αθλητών, τα οποία είναι ανεκτίμητης θρησκευτικής και ιστορικής αξίας.  

astynomia
astynomia
astynomia

 

 

 

Sponsored Post