Συνομιλία Μητσοτάκη- Μπάιντεν σε δεξίωση του Αμερικανού προέδρου

Ο πρωθυπουργός είχε επίσης συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
via Associated Press

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόβσκι - Μητσοτάκη παραβρέθηκε σε δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προς τιμή των ηγετών που συμμετέχουν στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος θυμήθηκε λεπτομέρειες της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.

Ο πρωθυπουργός είχε επίσης συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ενεργειακή κρίση, καθώς οι δυο ηγέτες μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες. Αναφέρθηκαν επίσης στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μισέλ στη Σαουδική Αραβία τη 13η Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός επίσης έδωσε συνέντευξη στο Bloomberg, όπου αναφέρθηκε στον πόλεμο της Ουκρανίας και στις τελευταίες εξελίξεις. Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ο πόλεμος δεν πηγαίνει καλά για τη Ρωσία και πως είναι πεπεισμένος ότι ο Πούτιν δεν θα τα καταφέρει. Αναφερόμενος στην Τουρκία, είπε πως η αμφισβήτηση της κυριαρχίας ενός συμμάχου στο ΝΑΤΟ είναι «ξεκάθαρα απαράδεκτη», δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την Ελλάδα και «ουσιαστικά απεικονίζει την Τουρκία ως μία χώρα που δεν είναι πλέον μέρος αυτού που συνηθίζουμε να αποκαλούμε Δυτική Συμμαχία». Μιλώντας για το μεταναστευτικό, είπε πως είναι εξωφρενικό να κατηγορεί την Ελλάδα η Τουρκία, ενώ η ίδια εργαλειοποιεί ανοιχτά εργαλειοποιεί μετανάστες και προσπαθεί να στείλει μετανάστες στα ελληνικά σύνορα και να τους σπρώξει στην Ευρώπη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Δημοφιλή