ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης ανοίγει τα χαρτιά του - Βασικό θέμα η διεξαγωγή εκλογών, ποιοι δεν θέλουν κάλπες

Ο πρόεδρος του κόμματος και η Γεροβασίλη που αμφισβητεί την ηγεσία του δηλώνοντας υποψήφια διαφωνούν για την ημερομηνία. Στελέχη του κόμματος όμως δεν θέλουν καν να γίνουν εκλογές.

Στην ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη που μόλις ανέβηκε στο βήμα κατά την τελευταία ημέρα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβε μια τελείως διαφορετική τροπή μετά την αμφισβήτηση της ηγεσίας του προέδρου και την ανακοίνωση υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη, έιναι στραμμμένα όλα τα βλέμματα.

Μείζον ζήτημα πλέον αποτελεί η διεξαγωγή εκλογών με Κασσελάκη-Γεροβασίλη να διαφωνούν με την ημερομηνία και κάποια στελέχη να μην θέλουν καν την διεξαγωγή τους, κυρίως πριν τις ευρωεκλογές.

Ο πρόεδρος του κόμματος πρότεινε το Σάββατο να στηθούν κάλπες το συντομότερο δυνατό και συγκεκριμένα στις 10 Μαρτίου ενώ αποφάσισε να απευθυνθεί στους συνέδρους σήμερα το πρωί, δηλαδή πριν από τις ψηφοφορίες των συνέδρων ενώ τονίζει πως ”ανεξαρτήτως αποτελέσματος” θα παραμείνει στο κόμμα.

Η δε Γεροβασίλη χθες με την φράση «δηλώνω παρούσα για να σταματήσει ο κατήφορος και να γίνει ο προοδευτικός χώρος πρωταγωνιστής» ουσιαστικά ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της ενώ μιλώντας σε δημοσιογράφους φάνηκε να αντιδρά στην πρόθεση Κασσελάκη να στηθούν κάλπες τόσο άμεσα λέγοντας πως πρέπει να περάσει ένας μήνας από την προκήρυξη για εκλογή αρχηγού «όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό του κόμματος».

Υπάρχουν όμως και τα στελέχη που αντιδρούν σφόδρα στην διεξαγωγή εκλογών, πολλώ δε μάλιστα πριν τις ευρωεκλογές.

Κατά των νέων εκλογών τάχθηκε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος εμμέσως εξέφρασε την στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη. Σήμερα μάλιστα είπε πως αν το Συνέδριο αποτρέψει νέα εκλογή αρχηγού, τότε αυτομάτως ανανεώνεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου σύμφωνα με την καταστατική προθεσμία.

Την αντίθεσή του σε μια νέα εκλογή προέδρου επέμεινε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος, λέγοντας ότι «δεν κερδίζεται η εμπιστοσύνη εάν γίνονται κάθε πέντε μήνες εκλογές» ενώ τόνισε πως δεν βλέπει διέξοδο με την πρόταση για εκλογή προέδρου.

Επίσης κατά του να στηθούν νέες κάλπες εμφανίστηκε η Έλενα Ακρίτα αλλά και Παύλος Πολάκης που μάλιστα χαρακτηρίζει άκαιρη και λάθος την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Ανοιχτή ήταν η στήριξη του Χρήστου Σπίρτζη στην Όλγα Γεροβασίλη, ενώ κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να κατονομάσει τους ”υπονομευτές” στους οποίους αναφέρθηκε.

Βαρυσήμαντη η δήλωση και του Αλέκου Φλαμπουράρη εκ των παλιών ”προεδρικών” του Τσίπρα που στηρίζει Γεροβασίλη: «Αν γίνουν εκλογές με τις καταστατικές, αναγκαίες δημοκρατικές διαδικασίες, εγώ όπως ήδη γνωρίζετε λόγω αντικειμενικών παραγόντων, ιστορίας, κοινής πορείας, όλα τα χρόνια βαθιάς εκτίμησης, θα στηρίξω τη φίλη μου, συντρόφισσά μου Όλγα Γεροβασίλη γιατί πιστεύω ότι τούτη την κρίσιμη ώρα η εμπειρία πρέπει να συμβαδίσει με την τόλμη και τα δύο αυτά τα έχει η Όλγα» τόνισε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο δε Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε: «Όσοι θέλετε πιστέψτε ότι δεν υπονόμευσαν οι ανακοινώσεις ότι προτάθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη ή ότι το κόμμα δανείστηκε μέσω εταιρείας. Πλεόυμε ολοταχώς προς το παγόβουνο των ευρωεκλογών, και ο Τιτανικός είχε το ελαφρυντικό ότι δεν έβλεπε το παγόβουνο, εμείς το βλέπουμε, αλλά δεν αλλάζουμε πορεία», τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Υπαρξιακό ερώτημα για το κόμμα έθεσε ο Πέτρος Πάππάς: «Ποιο είναι το επίδικο, το όραμα ; Επιστροφή στο κόμμα των φραξιών εσωκομματικό βόλεμα; Φιλοδοξίες των ηγετίσκων ή μήπως είναι η επιστροφή σε μια κομματική ορθοδοξία του 3-4%;» , είπε ο Πέτρος Παππάς.

«Ο πρόεδρος μίλησε για την Αριστερά, όσοι θέλουν να πάνε στην κεντροαριστερά να πάνε να συναντήσουν τον κ. Ανδρουλάκη.΄Όχι να φύγουμε από τις παλιές φράξιες και να δημιουργήσουμε νέες ομάδες, νέα αρχηγόπουλα, νέους προεδρικούς, είπε από την πλευρά του ο Κώστας Αρβανίτης.

Δημοφιλή