ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11/11/2020 18:35 EET

ΣΥΡΙΖΑ: Συμβολική πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Επικρίνει την κυβέρνηση και ειδικά τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη οτι προκαλούν ένταση με τις απαγορεύσεις.

EUROKINISSI

Με στεφάνια στο Πολυτεχνείο και στο χώρο του πρώην ΕΑΤ ΕΣΑ (δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής) και μικρή συμβολική πορεία από το ΕΑΤ ΕΣΑ στην αμερικανική πρεσβεία θα τιμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την επέτειο της εξέγερσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει την κυβέρνηση και ειδικά τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη οτι προκαλούν ένταση με τις απαγορεύσεις που ανακοινώνουν.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ την στιγμή που οδηγεί σε αδιέξοδο την κοινωνία τόσο στο υγειονομικό όσο και στο οικονομικό σκέλος της πανδημίας, προσπαθεί μπροστά στον εορτασμό του Πολυτεχνείου να δημιουργήσει συνθήκες έντασης. Ειδικά ο κ. Χρυσοχοΐδης που έχει καταφέρει να χάσει μέσα από τα χέρια τέσσερα στελέχη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής ποντάρει στην ένταση ως σωσίβιο για την πολιτική του αποτυχία», υπογραμμίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η εξέγερση της νεολαίας τον Νοέμβρη του 1973 αποτελεί και σήμερα ένα σημαντικό μάθημα δημοκρατίας. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε των αγώνα για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία είναι και σήμερα να παλεύουμε για μια κοινωνία με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη», αναφέρουν στην αξιωματική αντιπολίτευση και τονίζουν πως «οι κοινωνικοί φορείς και τα κόμματα οφείλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στη φετινή επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές υγειονομικές συνθήκες της πανδημίας, με ευθύνη απέναντι στην προστασία της δημόσιας Υγείας και της ζωής».

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα με την κατάθεση στεφάνου στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, θα στείλει ολιγομελή αντιπροσωπεία του, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας, και θα καταθέσει στεφάνι στον μαρτυρικό χώρο του ΕΑΤ – ΕΣΑ, ενώ από εκεί θα κατευθυνθεί συμβολικά στην πρεσβεία των ΗΠΑ.