ΠΟΛΙΤΙΚΗ
24/09/2018 19:48 EEST | Updated 24/09/2018 20:26 EEST

Σύγκρουση κυβέρνησης- ΝΔ για τα περί κατασπατάλησης των πόρων για τους πρόσφυγες

Eurokinissi

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τα δημοσιεύματα του «Φιλελεύθερου» περί κατασπατάλησης των πόρων για τους πρόσφυγες, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκαλώντας την απάντηση κυβερνητικών πηγών.

«Όσα συμβαίνουν στη Μόρια είναι ντροπή για την πατρίδα μας. Και για τη ντροπή αυτή φέρει αποκλειστική ευθύνη η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της. Πήραν 1,6 δισ. ευρώ. Και έφτιαξαν τον αθλιότερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο, όπως λένε πλέον τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Πουλάνε ευαισθησία στα λόγια αλλά με τις πράξεις τους προσβάλλουν τα αισθήματα αλληλεγγύης των Ελλήνων και κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η κυβέρνηση, αντί να απολογείται εκφοβίζει όποιον της ασκεί έλεγχο και κριτική. Το Σάββατο τρεις δημοσιογράφοι συνελήφθησαν με τη διαδικασία του Αυτόφωρου μετά από μήνυση του κ. Καμμένου.  Όχι γιατί τον συκοφάντησαν. Αλλά γιατί έθεσαν ερωτήματα για τη σκοτεινή διαχείριση τεράστιων ποσών. Ας το καταλάβουν επιτέλους: Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν θα γίνει Βενεζουέλα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προέβη σε τρεις δεσμεύσεις ως προς το ζήτημα που προέκυψε:  «Πρώτον, η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τη διαδικασία του Αυτοφώρου στα αδικήματα περί Τύπου, δίνοντας προτεραιότητα στη γρήγορη εκδίκασή τους. Δεύτερον, η αλήθεια για τη διασπάθιση των χρημάτων και τις αδιαφανείς διαδικασίες, θα έρθει στο φως. Και τρίτον, η χώρα θα αποκτήσει μια αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική: Τα σύνορά μας θα φυλάσσονται αποτελεσματικά, οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου θα προχωρούν γρήγορα και όσοι δεν δικαιούνται προστασίας, θα επιστρέφουν αμέσως στις χώρες προέλευσής τους. Και όσοι βρίσκονται σε αυτή τη χώρα θα ζουν σε συνθήκες ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας».

Μαξίμου: «Αρχισυντάκτης μαύρης προπαγάνδας» ο Μητσοτάκης

«Αρχισυντάκτη» και ηθικό αυτουργό της «κίτρινης δημοσιογραφίας και της μαύρης προπαγάνδας», χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές τον πρόεδρο της ΝΔ, μετά από αυτό που εκλαμβάνουν ως «ταύτισή του με τα δημοσιεύματα για δήθεν κατασπατάληση των πόρων για τους πρόσφυγες».

«Η αναπαραγωγή της συκοφαντικής αθλιότητας του “Φιλελεύθερου” από τον κ. Μητσοτάκη, απλώς αποδεικνύει για άλλη μια φορά, την αθεράπευτη ροπή του προς τον λαϊκισμό», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, συμπληρώνοντας ότι «τη στιγμή που η χώρα πληρώνει από το υστέρημά της, για να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση της Ευρώπης μετά τον πόλεμο, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει τη λάσπη, αντί να προσφύγει στον εισαγγελέα, αν πιστεύει και στο ελάχιστο όσα ως αρχισυντάκτης μιας τοξικής εφημερίδας “αποκαλύπτει”».

«Είναι ηθικός αυτουργός μιας κατά συρροή κίτρινης δημοσιογραφίας, η οποία υποβιβάζει την ενημέρωση σε συκοφαντική επιχείρηση. Είναι όμως και ηθικός αυτουργός της μαύρης προπαγάνδας, αποτέλεσμα της οποίας υπήρξε η φασιστική επίθεση σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ», λένε στο Μαξίμου και προσθέτουν: «Προφανώς, όσο ξεφουσκώνουν οι αυταπάτες του για τους συσχετισμούς στην κοινωνία, τόσο θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα φουσκώνει ο λαϊκισμός, το κύμα λάσπης, και η ακροδεξιά πόλωση από τον ίδιο, και την ακροδεξιά παρέα, που έχει εγκαταστήσει στην κορυφή της ΝΔ».

Απάντηση από ΝΔ

«Στο Μαξίμου βρίσκονται πια σε διαρκές παραλήρημα» τονίζουν από τη ΝΔ σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις των κυβερνητικών: Πηγές της ΝΔ προσθέτουν πως «πραγματικά αξίζει όλοι οι πολίτες να διαβάσουν το σημερινό non paper μιας non paper κυβέρνησης».