ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/02/2019 16:39 EET

Σκάνδαλο σε εκκλησία του Τυρνάβου: Αναζητούνται ο ιερέας, εικόνες και 140.000 ευρώ

Η υπόθεση διερευνάται από τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου.

tolgaildun via Getty Images

«”Τρύπα” στο Ταμείο, “φτερά” οι εικόνες, άφαντος κι ο παπάς...» τιτλοφορείται ρεπορτάζ της «Ελευθερίας» της Λάρισας, σχετικά με υπόθεση σε ενορία του Τυρνάβου, με οικονομικό έλλειμμα στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης- αλλά και απουσία εικόνων της εκκλησίας.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης φέρεται να βρίσκεται ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος ιερέας του ναού, που έχει ήδη αντικατασταθεί.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του paidis.com, το θέμα συζητάται από τον Δεκέμβριο στον Τύρναβο, όταν και ο εν λόγω ιερέας σταμάτησε να λειτουργεί. Ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος ανακοίνωσε στις 30 Δεκεμβρίου δημόσια την τοποθέτηση νέων ιερέων στον ναό.

Σύμφωνα με το paidis.com, ο μητροπολίτης είχε κόψει κάθε επικοινωνία με τον τότε υπεύθυνο του ναού, απαιτώντας μέσα σε εύλογο διάστημα είτε να φέρει πίσω το χρηματικό ποσό που λείπει είτε να παραδώσει παραστατικά δαπανών για τα χρήματα που λείπουν και είναι περίπου 130.000 – 140.000 ευρώ. Κυρίως όμως απαίτησε την άμεση επιστροφή των εικόνων που έλειπαν από την εκκλησία εκ των οποίων κάποιες είναι παλιές και μεγάλης αξίας.Ωστόσο, ο τότε ιερέας του ναού (που σταμάτησε να πληρώνεται από το Δεκέμβριο και ενημέρωσε ότι αποσχηματίζεται) δεν έδωσε σημεία ζωής και δεν επέστρεψε ούτε τις εικόνες ούτε και τα χρήματα.

Την υπόθεση, σύμφωνα με την «Ελευθερία», ερευνά προσωπικά ο μητροπολίτης Ιερώνυμος.