ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/02/2021 21:02 EET

«Σκύρος 2021»: Γαλλικά μαχητικά Rafale στην Τανάγρα

Η άσκηση αφορά σε αεροναυτικές επιχειρήσεις.

ΓΕΕΘΑ
.

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη η άφιξη της αποστολής προσωπικού και μέσων της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας στο πλαίσιο της διμερούς Διακλαδικής Άσκησης «ΣΚΥΡΟΣ 2021», η οποία θα διεξαχθεί από έως τις 04 Φεβρουαρίου.

Σκοπός της «ΣΚΥΡΟΣ 2021» είναι η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροναυτικών επιχειρήσεων, που θα διεξαχθούν ημέρα και νύχτα σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών.

Η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) συμμετέχει με αεροσκάφη Mirage 2000 και F-16, το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) με μονάδες επιφανείας, ενώ η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία με τέσσερα αεροσκάφη RAFALE, δύο μεταγωγικά A400M Atlas και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού Α330 MRTT.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η Πέμπτη έχει καθορισθεί ως Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitor Day – DV DAY), η οποία προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία λόγω και της πρόσφατης υπογραφής συμφωνίας αγοράς 18 αεροσκαφών RAFALE από τη χώρα μας. Την DV DAY θα παρακολουθήσουν η στρατιωτική και πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα, γαλλική στρατιωτική αντιπροσωπεία, ακόλουθοι άμυνας ξένων χωρών, καθώς και Έλληνες και Γάλλοι δημοσιογράφοι.

ΓΕΕΘΑ
.
ΓΕΕΘΑ
.
ΓΕΕΘΑ
.
ΓΕΕΘΑ
.
ΓΕΕΘΑ
.