Είναι αλήθεια πως η σοκολάτα είναι το υλικό που έχει την τιμητική του την περίοδο των γιορτών αφού ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο το κυρίως γεύμα.

Γι΄αυτό η HuffPost από σήμερα και μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα δημοσιεύει από μία συνταγή για γλυκό κάθε μέρα, που βάση θα έχει την σοκολάτα.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινάμε με εύκολο σουφλέ σοκολάτας. 

Χρόνια Πολλά

Μερίδες: 6

Υλικά

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

80 γρ. γάλα

Advertisement

4 κρόκοι αυγών

140 γρ. ζάχαρη άσπρη κρυστάλλικη

6 ασπράδια αυγών

Advertisement

βούτυρο και ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική για τις φόρμες μας

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε τις φόρμες μας.

Advertisement

Λιώνουμε σε μπεν – μαρί την κουβερτούρα και την αφήνουμε χλιαρή. Προσθέτουμε το γάλα. Χτυπάμε τους κρόκους με 60γρ. από την ζάχαρη και προσθέτουμε αυτό το μείγμα στην σοκολάτα.

Χτυπάμε σ′ ένα καθαρό σκεύος τα ασπράδια των αυγών και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε την μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας σταδιακά, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα και όχι με σύρμα.

Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε 20-25 λεπτά σε προσθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Advertisement

Σε αυτό το διάστημα δεν ανοίγουμε καθόλου τον φούρνο.

Advertisement

Tip

Αυτό το σουφλέ πρέπει να το φτιάξουμε και να το ψήσουμε την ίδια στιγμή. Επίσης πρέπει να φαγωθεί αμέσως.

Αναδημοσίευση από το βιβλίο «Σοκολάτα» του Στέλιου Παρλιάρου, εκδόσεις Ι.Σιδέρης.

Advertisement