Σούπα με φίδι και ολόκληρο σκορπιό, ένα πιάτο που σε κάνει να ιδρώνεις από φόβο

Τα αραχνίδια και τα έντομα αποτελούν μέρος της κινεζικής κουζίνας πολύ πριν καν η Δύση εξετάσει τη θρεπτική τους αξία
|
.
.
Youtube

Η Κίνα φημίζεται για πολλά παράξενα παραδοσιακά φαγητά, αλλά το φίδι και ο ολόκληρος σκορπιός που σερβίρεται στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ είναι σίγουρα από τα πιο παράξενα και τρομακτικά πιάτα στην ασιατική χώρα.

Τα αραχνίδια και τα έντομα αποτελούν μέρος της κινεζικής κουζίνας πολύ πριν καν η Δύση εξετάσει τη θρεπτική τους αξία, αλλά ακόμη και εδώ η σούπα σκορπιού δεν θεωρείται πραγματικά mainstream.

Στη βόρεια Κίνα, οι τηγανισμένοι σκορπιοί στο σουβλάκι σαν ψητό κρέας είναι πολύ δημοφιλείς ως φαγητό στο δρόμο, αλλά στο νότο, τα αραχνίδια προτιμώνται ως το κύριο συστατικό μιας σούπας που περιέχει επίσης κομμάτια από κρέατα φιδιού και χοιρινού, καθώς και μείγμα μπαχαρικών. Παρά το τοξικό δηλητήριο του σκορπιού, το πιάτο θεωρείται στην πραγματικότητα ένα πιάτο αποτοξίνωσης.

Αν και η σούπα σκορπιού θεωρείται μέρος της κουζίνας και της γενικής κουλτούρας του Γκουανγκντόνγκ, δεν θα τη βρείτε στο μενού κάθε εστιατορίου στην επαρχία. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς το πιάτο πρέπει να προετοιμαστεί από έναν έμπειρο μάγειρα που ξέρει πώς να βγάλει την τοξίνη από τον σκορπιό πριν τον μαγειρέψει, για να αποφύγει τη δηλητηρίαση των θαμώνων.

Στη συνέχεια, ο σκορπιός πρέπει να μαγειρευτεί για τουλάχιστον τρεις ώρες, μαζί με το φίδι και το χοιρινό καθώς και το σκόρδο, το τζίντζερ, τα μπαχαρικά και μερικά λαχανικά για να απελευθερώσει τους χυμούς του και να δώσει στη σούπα τις αποτοξινωτικές της ιδιότητες.

Πηγή: Odditycentral