22ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ
02/05/2021 17:56 EEST | Updated 02/05/2021 17:56 EEST

Spacex: Επιστροφή στην Γη μετά από πέντε μήνες

Η πτήση από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό είχε διάρκεια εξίμιση ώρες.

Getty
Το πλήρωμα του SpaceX. Από αριστερά, οι αστρονάυτες της NASA, Σάνον Γουόκερ, Βίκτορ Γκλάβερ, Μάικ Χόπκινς, και ο αστροναύτης από την Ιαπωνίας Aerospace Exploration Agency, Σοΐτσι Νογκούτσι

Η διαστημική κάψουλα της SpaceX, που μετέφερε στη Γη τέσσερις αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), προσθαλασσώθηκε νωρίς το πρωί την Κυριακή του Πάσχα, ανοιχτά της Φλόριντα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, σύμφωνα με απευθείας μετάδοση από τη Nasa.

Η διαστημική κάψουλα μετέφερε στη Γη τους αστροναύτες του ISS, μετά την αποστολή τους για περισσότερες από 160 ημέρες στο διάστημα.

Το πλήρωμα, που απαρτίζεται από τρεις Αμερικανούς και έναν Ιάπωνα, δήλωσε ότι είναι καλά στην υγεία του, σύμφωνα με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

NASA via Getty Images

Η διαστημική κάψουλα προσθαλασσώθηκε στις 02:56 τοπική ώρα (09:56 ώρα Ελλάδος) στον Κόλπο του Μεξικού, ανοιχτά της Πάναμα Σίτι, στην Φλόριντα, έπειτα από πτήση εξίμισι ωρών από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σύμφωνα με τη Nasa.

Οι Αμερικανοί Μάικλ Χόπκινς, Βίκτορ Γκλόβερ, Σάνον Ουόκερ και ο Ιάπωνας Σοίτσι Νογκούτσι ήταν τον Νοέμβριο οι πρώτοι αστροναύτες ”επιχειρησιακής” αποστολής που μεταφέρθηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από την διαστημική εταιρεία του Ίλον Μασκ, η οποία καθιερώθηκε ως απαραίτητος εταίρος της Nasa.

Επτά αστροναύτες παραμένουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

NASA via Getty Images
NASA via Getty Images
NASA via Getty Images
Βίκτωρ Γκλάβερ
NASA via Getty Images
Μάικ Χόπκινς
NASA via Getty Images
Σότσι Νογκούτσι
NASA via Getty Images
Σάνο Γουόκερ
Bill Ingalls/NASA via Getty Images
Οι ομάδες υποστήριξης της NASA και της SpaceX αναχωρούν από την Πενσακόλα της Φλόριντα με ελικόπτερο για το πλοίο περισυλλογής SpaceX GO Navigator προκειμένου να παραλάβουν το πλήρωμα του διαστημικού σκάφους SpaceX Crew Dragon Resilience
Bill Ingalls/NASA via Getty Images
Μέλη του πληρώματος του πλοίου περισυλλογής SpaceX GO Navigator, Μπιλ Σπεντς και Τζο Ακάμπα, εν αναμονή της προσθαλάσσωσης του SpaceX.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ