Σπάνιο θέαμα: τεράστια αγριόγατα βρέθηκε σε δάσος της Σκωτίας

Μια από τις πιο μεγάλες αγριόγατες στον κόσμο και έχουν καταγραφεί ποτέ σε κάμερα, ανακαλύφθηκε από αγρότες στο δάσος του Aberdeenshire.

Γνωστή και με το όνομα «το τέρας του Clashindarroch», η αγριόγατα καταγράφηκε σε βίντεο κατά τη διάρκεια της νύχτας και από ότι εκτιμούν οι ερευνητές, έχει μέγεθος 1.2 μέτρων από τη μύτη ως την ουρά.

«Ήμουν τυχερός που βρέθηκα εκεί εκείνη τη στιγμή και πήρα υλικό από μερικές αγριόγατες. Συνολικά στην περιοχή υπάρχουν 10 με 15 ίδιου μεγέθους στο Clashindarroch», είπε ο Kev Bell για την ανακάλυψή του. «Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν την πρωτοείδα. Ο γάτος είναι τεράστιος και ένα μεγαλειώδες ζώο».

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν νέα τεχνολογικά μέσα σε πολλά δάση και περιοχές ανά τον κόσμο που μπορεί να υπάρχουν σπάνια ζώα, για να τα ανακαλύψουν. «Οι κάμερες που στήνουμε, μας δίνουν εκπληκτικές πληροφορίες για τον κόσμο και τον τρόπο με τον οποίο ζουν τα σπάνια είδη ζώων όπως η αγριόγατα», συμπλήρωσε ο Bell. «Πολλοί ισχυρίζονται ότι το είδος της αγριόγατας δεν υπάρχει πια, αλλά εμείς τώρα με την καθαρή εικόνα του βίντεο, αποδεικνύουμε το αντίθετο».

Η αγριόγατα παρακολουθείται στενά, καθώς και άλλες περιοχές όπου ζει το ζώο για την ολοκλήρωση της έρευνας.

Πηγή: BBC