Στα 1,20 ευρώ το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες

Από την 1η Ιουνίου έως 31 Οκτωβρίου, λόγω μείωσης ΦΠΑ σε όλες τις μεταφορές.
facebook
facebook
editor

Επειτα από τις χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης, για τα μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας, της εργασίας και του τουρισμού, αναμένεται να δούμε τι θα εφαρμοστεί στην πράξη, σε κάθε επιμέρους τομέα.

Για παράδειγμα, μετά την αναγγελία περί μείωσης του ΦΠΑ από 24% σε 13% για τα εισιτήρια σε όλα τα μέσα μεταφοράς, στο διάστημα 1η Ιουνίου – 31 Οκτωβρίου, το ζητούμενο είναι η μείωση να περάσει στο επιβατικό κοινό, ώστε να είναι πιο προσιτή η μετακίνηση, τόσο σε αστικό περιβάλλον, όσο και στα ταξίδια.

Χωρίς κάτι να έχει εξειδικευτεί μέχρι στιγμής, το μόνο που υπάρχει είναι η πρόθεση εισήγησης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προς το οικονομικό επιτελείο, η τιμή του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες να στρογγυλοποιηθεί στα 1,20 ευρώ, διότι με τη μείωση του ΦΠΑ η τιμή είναι 1,28 ευρώ.

Αυτό επισήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε τηλεοπτική εκπομπή.

Επίσης, οι κάτοχοι καρτών απεριόριστων διαδρομών θα λάβουν πίστωση, για το ποσό που αντιστοιχεί στις ημέρες των περιορισμών στις μετακινήσεις, κατά την επόμενη αγορά τους.

Εξάλλου, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ για την αποφυγή συνωστισμών, τώρα με τις υψηλές θερμοκρασίες, πυκνώνουν τα δρομολόγια στα λεωφορεία, με 1100 να κυκλοφορούν.

Εξάλλου, αναφερόμενος στην ελληνική αεροπορική εταιρεία Aegean, «τόνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα κρατικοποίησής της», επισημαίνοντας ότι «έχει δοθεί σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες αναστολή των τελών τους και διευκόλυνση για μετάθεση ορισμένων πληρωμών στο μέλλον, και το ίδιο ισχύει και για τα αεροδρόμια, ενώ με το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζονται και άλλα μέτρα».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα