Στη Πτολεμαΐδα το πρώτο ηλεκτρικό ταξί με επιδότηση 22.000 ευρώ

Έχουν υποβληθεί 81 αιτήσεις και έχουν ενταχθεί 53 αιτήσεις επιδότησης.
Chalabala / 500px via Getty Images

Δεν κινήθηκε όπως περίμενε η κυβέρνηση το επιδοτούμενο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ», όσον αφορά στα ταξί. Ναι μεν τα κίνητρα ήταν μεγάλα, όμως η έλλειψη οργανωμένου σχεδίου για δημόσιους φορτιστές στις πιάτσες, αλλά και το γεγονός ότι οι αυτοκινητιστές θα πρέπει να πληρώσουν όλο το ποσό και να περιμένουν πότε το ή τα Υπουργεία θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των αιτήσεων και στην καταβολή των χρημάτων, οδήγησε στην απροθυμία των ιδιοκτητών ταξί να αγοράσουν ηλεκτρικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι μόλις τώρα έγινε η πρώτη καταβολή επιδότησης του ποσού των 22.000 ευρώ, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε δικαιούχο του προγράμματος «Πράσινα Ταξί», το οποίο υλοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, διότι αυτό παρέλαβε γα να συνεχίσει το πρόγραμμα.

Το πρώτο «πράσινο» ταξί που επιδοτήθηκε από το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανήκει σε επαγγελματία οδηγό στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Στο πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί» έχουν υποβληθεί έως σήμερα 81 αιτήσεις για αντίστοιχα οχήματα. Σε αποφάσεις υπαγωγής έχουν ενταχθεί 53 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 17 εντάχθηκαν στις 21 Νοεμβρίου, γεγονός που καταδεικνύει την αργοπορία του προγράμματος.

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου, η υφυπουργός Μεταφορών καλεί του ενδιαφερόμενους να σπεύσουν να υποβάλλουν αιτήσεις καθώς η επιδότηση των 22.000 ευρώ ανά ταξί δε θα παραμείνει τόσο υψηλή επ′ αόριστον.

Κι όλα αυτά ενώ περιμένουμε ένα νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα για την ηλεκτροκίνηση, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, κάτι που έχει παγώσει όλες τις αγορές ηλεκτρικών οχημάτων αυτή τη στιγμή.

Δημοφιλή