Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προειδοποιεί για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ

Τον Ιούνιο λόγω Pride διεξάγονται σε όλο τον κόσμο εκδηλώσεις. Πού βασίζεται η ανησυχία των αμερικανών αρχών, στις απειλές ποιων τρομοκρατικών οργανώσεων εστιάζει.
chuchart duangdaw via Getty Images

Οι αρχές των ΗΠΑ προειδοποιούν ότι ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις ενδέχεται να επιχειρήσουν να στοχοποιήσουν εκδηλώσεις των ΛΟΑΤΚΙ κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του Pride που εορτάζεται διαφορετικές ημέρες κατά την διάρκεια του Ιουνίου.

Οι αρχές καλούν τους πολίτες των ΗΠΑ στο εξωτερικό να είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση, όπως αναφέρει το BBC.

«Μείνετε σε εγρήγορση σε τοποθεσίες όπου συχνάζουν τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων αυτών όπου διεξάγονται εορτασμoί Pride», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η νέα ενημέρωση ήρθε την Παρασκευή, μια εβδομάδα μετά από παρόμοια προειδοποίηση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου των ΗΠΑ, όπως επισημαίνει το ABC News.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) ανέφεραν: «Ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις ή υποστηρικτές αυτών μπορεί να επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν τον αυξημένο αριθμό συγκεντρώσεων που σχετίζονται με τον Μήνα Υπερηφάνειας (Pride Month) to τον Ιούνιο του 2004».

Αν και δεν γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένες συγκεντρώσεις ή τοποθεσίες οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου σημείωσαν ότι τα μηνύματα από ομάδες του Ισλαμικού Κράτους (IS) στα αγγλικά τον Φεβρουάριο του 2023 περιελάμβαναν ρητορική κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Πηγές: ABC News, BBC

Δημοφιλή