Στην Βερόνα το μπαλκόνι της Ιουλιέτας περιμένει τους ερωτευμένους

Στην Βερόνα το μπαλκόνι της Ιουλιέτας περιμένει τους ερωτευμένους

Αν ποτέ ο δρόμος σας οδηγήσει στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην όμορφη Βερόνα, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το σπίτι της Ιουλιέτας. Η Βερόνα, θεωρείται η πόλη του Σαίξπηρ, εκεί όπου παίχτηκε το δράμα του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας και η πιο συγκλονιστική ιστορία αγάπης όλων των εποχών.

Σήμερα διατηρείται στη θέση του το σπίτι της Ιουλιέτας το οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες. Στο εσωτερικό του σπιτιού βρίσκονται αντικείμενα και έπιπλα από τον 16ο και 17ο αιώνα, καθώς και τοιχογραφίες που αφηγούνται τον μοιραίο έρωτα των νεαρών εραστών της Βερόνα.

meseberg via Getty Images

Οι ερωτευμένοι όλου του κόσμου ανεβαίνουν στο μπαλκόνι της Ιουλιέτας για να φιληθούν και να φωτογραφηθούν ή φωτογραφίζονται δίπλα στο άγαλμα της Ιουλιέτας που βρίσκεται στον κήπο. Σύμφωνα με τον θρύλο, οι γυναίκες πρέπει να αγγίζουν το δεξί στήθος της ηρωίδας για να τους φέρει ευτυχία, αιώνια αγάπη και γονιμότητα.

MAURIZIO LAPIRA via Getty Images

Το άγαλμα φέρνει ευτυχία και στους εργένηδες που αναζητούν τον έρωτα.

Ο τοίχος του σπιτιού είναι γεμάτος από ερωτικά σημειώματα ή επιστολές που καρφιτσώνουν εκεί οι... χτυπημένοι από τον θεό Έρωτα.

Reuters Photographer / Reuters

Επίσης έχει δημιουργηθεί και το κλαμπ της Ιουλίετας με αφορμή και την ταινία του 2010 «Γράμματα στην Ιουλιέτα» με τις Αμάντα Σέιφριντ και Βανέσα Ρεντγκρέιβ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, οι οποίες αναζητούσαν τον Ρωμαίο τους.

Στην πραγματικότητα, αν θέλετε να στείλετε το γράμμα σας σε αυτή και να σας δώσει απάντηση σε ένα ζήτημα καρδιάς που σας απασχολεί, τότε να είστε σίγουροι πως θα λάβετε τις καλύτερες συμβουλές. Και αν το χέρι σας πιάνει στο... γράψιμο μπορείτε να γίνεται και εσείς μία από τις γραμματείς της Ιουλίετας και να απαντήσετε σε κάποια από τα χιλιάδες γράμματα που λαμβάνει από όλο τον κόσμο. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ http://www.julietclub.com/en/

Berezko via Getty Images
svarshik via Getty Images
Πήγαινε στην αρχική σελίδα