ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
26/05/2020 18:54 EEST

Στις 22 Ιουνίου ξεκινά πτήσεις η Ellinair στην Ελλάδα – Ιούλιο εξωτερικό

Σχεδόν ένα μήνα μετά την απελευθέρωση των πτήσεων εσωτερικού, θα επιχειρεί ξανά η Ellinair.

Oleg_Ivanov via Getty Images

Με την επιβατική, αεροπορική κίνηση να κινείται σε χαμηλά επίπεδα, ύστερα από
την άρση των περιοριστικών μέτρων, το επιχειρείν από τις αεροπορικές εταιρείες
θεωρείται ρίσκο.

Ορισμένες εταιρείες λαμβάνουν αυτό το ρίσκο, προσβλέποντας ότι το ενδιαφέρον για ταξίδια θα αναθερμανθεί σύντομα, όσο ανοίγουν τα σύνορα, όσο ανοίγει η
τουριστική περίοδος και τα ξενοδοχεία.

Η Ellinair, κρατώντας μια πιο επιφυλακτική στάση, ανακοίνωσε ότι τα δρομολόγια
εσωτερικού: Αθήνα - Θεσσαλονίκη – Αθήνα ξεκινούν στις 22 Ιουνίου και στις 28 Ιουνίου τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη - Ηράκλειο – Θεσσαλονίκη.

Πάντως, η εταιρεία, επειδή έχει ιδιαίτερα πλούσιο πτητικό έργο στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης και ειδικά τη Ρωσία και επειδή ανήκει στον τουριστικό όμιλο Μουζενίδη που διαθέτει και δικά του ξενοδοχεία, αναμένει να αυξηθεί το ενδιαφέρον προκειμένου να πουλά συνολικό πακέτο διακοπών. Ετσι, σχεδιάζει να ανοίξει τις διεθνείς πτήσεις στις αρχές Ιουλίου.

«Η χρονιά είχε ξεκινήσει με τις καλύτερες προοπτικές και - παρά το σοβαρό πλήγμα που η πανδημία κατάφερε στο σύνολο της αεροπορικής βιομηχανίας από τον Μάρτιο κι έπειτα- ευελπιστούμε πως το γεγονός ότι η χώρα μας αντιμετώπισε με επιτυχία την κρίση, θα βοηθήσει ώστε το καλοκαίρι του 2020 να επανεκκινηθεί δυναμικά τόσο η Ellinair, όσο και το σύνολο του ελληνικού τουρισμού,» επισήμανε ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Σταύρος Δαλιάκας.