LIFE

Sympossio 2020 - Η ελληνική παραδοσιακή γαστρονομία ταξιδεύει στην Ευρώπη

Η Ελλάδα προσφέρει μια μοναδική ποικιλία τυριών που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα μας στο εξωτερικό.
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.
.
.

Το ελληνικό τυρί, κεντρικός πυρήνας του Sympossio 2020, ξεκινά μια “Οδύσσεια” γεύσης με εδέσματα που αναδεικνύουν τη μοναδικότητα των περιοχών της Ελλάδας γαστρονομικά και πολιτιστικά.

Ο τόπος μας, οι ελληνικές γεύσεις, ταξιδεύουν για 11 συνεχόμενα χρόνια σε πάνω από 35 ευρωπαϊκές πόλεις με το Sympossio Greek Gourmet Touring.

.
.

Το Sympossio αποτελεί ένα πρωτοποριακό όχημα προβολής της ελληνικής γαστρονομίας και του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό - μια μοναδική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία του Ομίλου Aldemar Resorts που πλέον έχει καταστεί θεσμός. Tελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος, με στρατηγικούς συνεργάτες AEGEAN, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς και πλήθος άλλων συνεργατών και χορηγών.

Το Sympossio Greek Gourmet Touring άνοιξε φέτος την αυλαία του την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου με μια λαμπερή εκδήλωση στο ξενοδοχείο Domotel Kastri Contemporary Ηotel, με οικοδεσπότες τους κυρίους Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Aldemar Resorts και Κωνσταντίνο Αλεξόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Domotel Hotels & Resorts.

H εναρκτήρια εκδήλωση για τον 11ου κύκλο του Sympossio Greek Gourmet Touring έδωσε την ευκαιρία σε καλεσμένους από το χώρο της πολιτικής, εκπρόσωπους τουριστικών φορέων, καταξιωμένους επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, προσωπικότητες του καλλιτεχνικού κόσμου και όλους όσους στηρίζουμε το σκοπό του Sympossio, να γιορτάσουμε την αξία των συνεργιών και τις δυνατότητες της ελληνικής γαστρονομίας και του ελληνικού τουρισμoύ.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν, ο Υπουργός Τουρισμού κος Χάρης Θεοχάρης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κος Γρηγόρης Τάσιος, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδας κος Αλέξανδρος Βασιλικός, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, ο Πρέσβης της Ουκρανίας κος Sergii Shutenko και άλλοι.

Το Sympossio ταξιδεύει σε χώρες της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης προωθώντας κάθε χρόνο ένα διαφορετικό concept, με στόχο να προάγει την Ελλάδα ως εξέχοντα γαστρονομικό προορισμό και αναδείξει κάθε φορά διαφορετικές πτυχές της ελληνικής παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας, διαφορετικά προϊόντα και διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.

.
.

Έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες και πιο μακρόπνοες συμπράξεις ιδιωτικών και δημόσιων φορέων με κοινό στόχο την προβολή των ελληνικών προϊόντων, γεύσεων και των περιοχών της Ελλάδας στο εξωτερικό. Το θέμα του 11ου χρόνου του, είναι ένα αφιέρωμα στο «Ελληνικό Τυρί».

Τα πολυβραβευμένα ελληνικά τυριά, με ιστορία που ξεκινά από την εποχή του Ομήρου, με αναφορά στην «Οδύσσεια» αποτελούν μια μοναδική πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στην εγχώρια και τη διεθνή κουζίνα. Τον πλούτο και την ποικιλία των ελληνικών τυριών που είναι και μια από τις βασικές κατηγορίες εξαγώγιμων προϊόντων της χώρας μας αναδεικνύει το Sympossio 2020.

Η Ελλάδα προσφέρει μια μοναδική ποικιλία τυριών που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα μας στο εξωτερικό. Όχι μόνο αποτελεί βάση για πληθώρα παραδοσιακών και σύγχρονων συνταγών, αλλά και χαρακτηρίζει τη μοναδικότητα των περιοχών της Ελλάδας απ’ άκρη σ’ άκρη, τόσο γαστρονομικά, όσο και πολιτιστικά. To 2020, το Sympossio ξεκινά ένα ιδιαίτερο ταξίδι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας αναδεικνύοντας μοναδικές ποικιλίες τυριού που αποτελούν την έμπνευση σειράς γαστρονομικών δημιουργιών που έρχονται να «δέσουν» το χθες με το σήμερα και να προκαλέσουν ευχάριστα τον ουρανίσκο μας.

.
.

Το Sympossio Greek Gourmet Touring εμπνεόμενο από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία του «Συμποσίου», καλεί τον κόσμο να συμμετέχει στο Sympossio του σήμερα, ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων και αισθήσεων!

Το Sympossio αποτελείται κατά βάση από μια σειρά βιωματικών, γαστρονομικών εκδηλώσεων που απευθύνονται στο κοινό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τουρισμού (tour operators, τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι του τουρισμού κ.λπ.) και πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Κάθε μαγειρική εκδήλωση αποτελεί μια ψυχαγωγική εμπειρία που προβάλλει την αυθεντικότητα και την ιδιαιτερότητα της ελληνικής κουζίνας και καλεί τους συμμετέχοντες να τη γνωρίσουν βιώνοντάς τη.

Η διαδικασία είναι απλή και συνάμα απολαυστική. Οι συμμετέχοντες συναθροίζονται γύρω από ένα τραπέζι και μαγειρεύουν από κοινού, υπό την καθοδήγηση των Executive Chefs. Η διαδικασία αυτή προϋποθέτει τόσο την ενεργή συμμετοχή των παριστάμενων, όσο και τη συλλογική εργασία η οποία είναι απαραίτητη για την υλοποίηση των συνταγών.

Η συμμετοχή και η συλλογικότητα που απαιτούνται καθιστούν το βίωμα αυτό μοναδικό και σαφώς διεισδυτικότερο μιας απλής διαφημιστικής καμπάνιας, καθώς η ενεργητική βίωση της εμπειρίας δημιουργεί μνήμες και συναισθήματα, τα οποία κάποιος δύναται να ανακαλέσει σε μεταγενέστερο χρόνο και να τα μοιραστεί με οικογένεια και φίλους, αλλά και διαδικτυακά.

.
.

Στην εκδήλωση έναρξης του νέου γευστικού ταξιδιού του Sympossio που πραγματοποιήθηκε στο Domotel Kastri Contemporary Ηotel είχαμε τη χαρά να γευτούμε μοναδικά ελληνικά προϊόντα με πρωταγωνιστή το τυρί και το μενού που θα γευτούν οι συμμετέχοντες στο Sympossio 2020, το οποίο φέρει την υπογραφή των Executive Chefs του Ομίλου Aldemar Resorts

Το φετινό μενού περιλαμβάνει:

  • Σαλάτα με παντζάρι, μανούρι, πορτοκάλι και καρύδια

  • Τυροκαυτερή

  • Μπουρεκάκι από φύλλο κρούστας με φέτα, γραβιέρα, λιαστή τομάτα και φρέσκο βασιλικό

  • Κοτόπουλο γεμιστό με κασέρι, καπνιστό τυρί Μετσόβου και πιπεριές στο φούρνο

  • Σπανακόρυζο με τριμμένη φέτα και άνηθο

  • Τραγανό κανταΐφι με κρέμα ελληνικών τυριών και παγωτό φιστίκι

.
.
.
.

Το μενού είναι επιλεγμένο με τυριά ιδιαίτερου χαρακτήρα και ξεχωριστής τοπικής τυροκομικής παράδοσης. Νάξος, Μέτσοβο, Αμφιλοχία, Μύκονος, Μεσσηνία, Μήλος, Σύρος....

Το κάθε πιάτο μια διαφορετική ”Ιθάκη” για τον ελληνικό τουρισμό, ένας ξεχωριστός προορισμός για τον τουρίστα.

Ότι δοκιμάσαμε ήταν εξαιρετικής γεύσης, με πολύ ωραίο πάντρεμα των υλικών και με τόση σοφία επιλεγμένα, ώστε σε κάθε παρασκευή να χωρέσει όση περισσότερη Ελλάδα γίνεται!

.
.

Είναι εντυπωσιακό πόση Ελλάδα περιλαμβάνει μια μπουκιά από μπουρεκάκι. Ο καλοκαιρινός ήλιος που λιάζεται η ντομάτα σε κάποια αυλή της Σαντορίνης, τη γραβιέρα να στεγνώνει από το αεράκι της Κρήτης, της Νάξου ή του Μέτσοβου, τη βουτυράτη φέτα να στραγγίζει αγναντεύοντας τη θέα από την Ήπειρο, το βασιλικό που βρίσκεται σε κάθε ελληνικό σπίτι και όλα αυτά πλαισιωμένα με τραγανό φύλλο κρούστας φτιαγμένο με τη μαεστρία της Ελληνίδας νοικοκυράς με τέχνη που περνά από γενιά σε γενιά!

Η ελληνική παραδοσιακή γαστρονομία ταξιδεύει στο εξωτερικό με το Sympossio Greek Gourmet Touring να καλεί τον κόσμο της Ευρώπης να συμμετέχει στο Sympossio του σήμερα, ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων και αισθήσεων!

.
.

Greek Cheese, a tribute: Salty, Creamy & Buttery happiness!

“We welcome you to Sympossio 2020, and we invite you to cook, create and discover new tasteful territories with us.”

“Just bring your cheese-Knife with you!”

Aναδημοσίευση από magiacook.gr