ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/04/2020 15:28 EEST | Updated 28/04/2020 17:50 EEST

Τα αναπάντητα ερωτήματα για την επίθεση συνοδών επισήμου σε πολίτη

Το Εσωτερικών Υποθέσεων ανέλαβε την έρευνα.

Eurokinissi

Ερωτήματα που ακόμα δεν έχουν απαντηθεί από την Ελληνική Αστυνομία εγείρει το βίντεο που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα στο διαδίκτυο και εμφανίζει μοτοσικλετιστές, συνοδούς επισήμου, να επιτίθενται σε πολίτη που τους έκανε παρατήρηση για τον τρόπο οδήγησής τους στην οδό Μιχαλακοπούλου στο κέντρο της Αθήνας. 

Παρότι είχε περάσει ένα 24ωρο από τη δημοσίευση του οπτικοακουστικού υλικού, δεν είχε δοθεί απάντηση από την ΕΛ.ΑΣ. στο σοβαρό ερώτημα εάν οι εικονιζόμενοι άντρες είναι ή όχι αστυνομικοί.

Έγινε ωστόσο γνωστό, το απόγευμα σήμερα, Τρίτη, ότι το Εσωτερικών Υποθέσεων ανέλαβε την έρευνα για τη διερεύνηση του περιστατικού με τους συνοδούς επισήμου που επιτέθηκαν σε πολίτη στην οδό Μιχαλακοπούλου στο κέντρο της Αθήνας και από την έρευνα προέκυψε ότι τουλάχιστον ένας από τους εμπλεκόμενους είναι αστυνομικός.

Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας η διερεύνηση της εμπλοκής αστυνομικού με ιδιώτη σε χθεσινό περιστατικό, που απεικονίζεται σε βίντεο που έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας».

Το περιστατικό

Οι μοτοσικλέτες φέρουν μπλε φώτα led, που παραπέμπουν σε οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. Τίποτα όμως δεν ήταν σίγουρο, καθώς έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν το φαινόμενο να βάζουν τα ίδια φώτα led άντρες της προσωπικής ασφάλειας επιχειρηματιών και επισήμων, οι οποίοι δεν είναι αστυνομικοί αλλά ιδιωτικοί φρουροί.

Οι πιέσεις προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για απαντήσεις εντάθηκαν. Το πρώτο ερώτημα ήταν εάν οι άντρες αυτοί είναι όντως αστυνομικοί και εάν κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες ελέγχου της συμπεριφοράς τους. 

Σημειώνεται ότι η ταυτοποίηση των ανδρών φαντάζει σχετικά εύκολη διαδικασία, δεδομένου ότι στο βίντεο φαίνεται  ακόμα και η πινακίδα κυκλοφορίας της μοτοσικλέτας με τα μπλε led, ενώ σχετικά ευκρινώς φαίνεται και ο ένας από τους δύο μοτοσικλετιστές, συνοδούς του επισήμου.

Αυτό που δεν φαίνεται στο βίντεο είναι τι ακριβώς είχε προηγηθεί του επεισοδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πινακίδες κυκλοφορίας της εικονιζόμενης μοτοσικλέτας είναι «ακαταχώρητες» στο σχετικό σύστημα ελέγχου πινακίδων κυκλοφορίας.