Τα κρησφύγετα, οι απειλές και η σχέση των απαγωγέων με τον επιχειρηματία

Ο ομηρία των 65 ημερών, οι διαπραγματεύσεις, η "απόδειξη ζωής", τα λύτρα και το ραντεβού με τους απαγωγείς.
Το σημείο στα Σπάτα όπου εντοπίστηκαν δύο καμμένα αυτοκίνητα, τα οποία ερεύνησαν οι αρχές για πιθανή συσχέτιση με την υπόθεση της εξαφάνισης του επιχειρηματία.
Το σημείο στα Σπάτα όπου εντοπίστηκαν δύο καμμένα αυτοκίνητα, τα οποία ερεύνησαν οι αρχές για πιθανή συσχέτιση με την υπόθεση της εξαφάνισης του επιχειρηματία.
Eurokinissi

″Μην τολμήσεις και βγάλεις την κουκούλα, γιατί θα σε φάμε” είχαν πει οι απαγωγείς στον 40χρονο επιχειρηματία, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι δεν θα δει τα πρόσωπά τους και δεν θα μπορέσει να δώσει λεπτομέρειες στις αρχές, μετά την απελευθέρωση του.

Τη νύχτα της 29ης Δεκεμβρίου, την ώρα της αρπαγής, οι απαγωγείς εμφανίστηκαν ως αστυνομικοί, ως στελέχη της ΟΠΚΕ, για να μπορέσουν να τον προσεγγίσουν χωρίς να τραβήξουν τα βλέμματα άλλων. Εκείνη ήταν και η πρώτη φορά, που τον χτύπησαν, χωρίς όμως να τον τραυματίσουν. Χρησιμοποίησαν δύο διαφορετικά κρησφύγετα, όπου για 65 ημέρες τον κρατούσαν. Στο δεύτερο, μάλιστα, ο 40χρονος είχε και τηλεόραση.

Για περισσότερο από έναν μήνα οι διαπραγματεύσεις των απαγωγέων με την οικογένεια του 40χρονου είχαν σταματήσει. Η επανεκκίνησή τους έγινε λίγες ημέρες μετά τη γραπτή δήλωση τής μητέρας του θύματος. Ο αδερφός του επιχειρηματία δέχθηκε στο κινητό τηλέφωνό του εικόνα με τον 40χρονο να κρατά στα χέρια μία εφημερίδα με ημερομηνία της ίδιας ημέρας, ως απόδειξη ότι είναι καλά στη ζωή του, και σύντομα κατέληξαν στο τελικό ποσό των λύτρων, στις οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Τα χρήματα παραδόθηκαν στους απαγωγείς δύο ημέρες πριν από την απελευθέρωση τού θύματος, αφού το σημείο παράδοσής τους άλλαξε περισσότερες από δέκα φορές. Όταν νωρίς το πρωί της Παρασκευής τον μετέφεραν στην περιοχή του Τατοΐου, για να τον απελευθερώσουν, του ζήτησαν να μετρήσει μέχρι το “50” πριν κάνει την οποιαδήποτε κίνηση και εκείνος φυσικά υπάκουσε.

Οι συλληφθέντες είναι τρεις, ηλικίας 34 έως 41 ετών. Πρόκειται για ένα ανδρόγυνο και τον φίλο του άνδρα. Η γυναίκα δεν έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές, αλλά οι άλλοι δύο το έχουν κάνει για ληστείες. Δεν έχουν στενή σχέση με το θύμα, αλλά γνώριζαν τη δραστηριότητα και την οικονομική επιφάνεια. Τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών τους εντόπισαν σε δρόμο, στο κέντρο της Αθήνας, και προχώρησαν στην προσαγωγή τους, στο πλαίσιο τού αυτοφώρου.

Κατά την εξέτασή τους οι δύο άνδρες φέρονται να αποδέχθηκαν την εμπλοκή τους στην απαγωγή, αλλά όχι και η 39χρονη.

Οι ερευνητές της Ασφάλειας κρατούν μυστικό τον τρόπο, με τον οποίο κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους τρεις, τους οποίους χαρακτηρίζουν μεθοδικούς και σχολαστικούς σε όλες τις κινήσεις τους. Αρμόδιος αξιωματικός, όμως, ανέφερε στη Huffpost ότι κατάφεραν να εντοπίσουν τα λιγοστά λάθη, που έκαναν οι απαγωγείς.

Δημοφιλή