ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10/01/2020 13:04 EET | Updated 10/01/2020 13:34 EET

«Προβληματισμένος» ο Α. Τσίπρας μετά την συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη

Είναι η πρώτη από τις επαφές του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για το ταξίδι του στις ΗΠΑ.

HuffPost Greece

Προβληματισμένος από τις εξελίξεις δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, στο πλαίσιο των επαφών του κ. Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς, με στόχο την ενημέρωσή τους για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, στις αρχές της εβδομάδας.

Ο κ. Τσίπρας ήταν το πρώτο ραντεβού του κ. Μητσοτάκη, το μεσημέρι της Παρασκευής, στο γραφείο του, στη Βουλή. Ο σύντομος διάλογος των δύο ανδρών μπροστά στις κάμερες αφορούσε το τζετ λαγκ από το ταξίδι επιστροφής του πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον πρωθυπουργό πότε επέστρεψε και αν πρόλαβε να ξεκουραστεί και ο πρωθυπουργός απάντησε: «συνηθισμένο το βουνό», για να δεχθεί τη φιλική «υπόδειξη» από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Να πίνεις πολύ νερό και να κάνεις γυμναστική».

HuffPost Greece
HuffPost Greece

Μιλώντας με δημοσιογράφους μετά την συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε: «Δεν είμαι προβληματισμένος από το κλίμα. Το κλίμα ήταν καλό. Από τις εξελίξεις είμαι».
Οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν την εκτίμησή του για την επιλογή που θα κάνει ο Κ. Μητσοτάκης όσον αφορά την προεδρική εκλογή και ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε: «ζυγίζει καταστάσεις». Και όταν τον ρώτησαν αν υπάρχει περίπτωση να προτείνει ο πρωθυπουργός τον Πρ. Παυλόπουλο που είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε: «θα εξαρτηθεί από τις εσωτερικές αντιδράσεις».

Στην συνέχεια είναι προγραμματισμένη η δεύτερη συνάντηση με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.