ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/01/2019 09:48 EET

Τα τρία «κενά» που εκμεταλλεύτηκαν οι δραπέτες στις φυλακές Κορυδαλλού

Το γεγονός ότι χρειάστηκε να περάσουν περίπου 10 ώρες για να γίνει αντιληπτή η απόδραση προβληματίζει ιδιαίτερα τις Αρχές.

Τα κενά ασφαλείας, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν το βράδυ της Τρίτης δύο κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού για να αποδράσουν, αναζητούν οι Αρχές.

Πρόκειται για δύο άντρες αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι είχαν διαπράξει στο παρελθόν ληστείες κατ’ εξακολούθηση. Οι δυο τους κατάφεραν να πηδήξουν με τη βοήθεια γάντζων την ιδιαίτερα υψηλή μάντρα των φυλακών το βράδυ της Τρίτης, γεγονός που έγινε αντιληπτό την επόμενη ημέρα το πρωί, κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των κρατουμένων.

Το γεγονός ότι χρειάστηκε να περάσουν περίπου 10 ώρες για να γίνει αντιληπτή η απόδραση προβληματίζει ιδιαίτερα τις Αρχές. Αρμόδιες πηγές που μίλησαν στη HuffPost Greece εστιάζουν τα κενά ασφαλείας, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι δραπέτες, σε τρία σημεία:

1) Το βράδυ της Τρίτης υπήρχαν υπερυψωμένες σκοπιές στον Κορυδαλλό, που δεν ήταν επανδρωμένες. Και αυτό λόγω της έλλειψης προσωπικού, που επιδεινώθηκε τις ημέρες των εορτών γιατί παρατηρήθηκε αύξηση στις αναγκαίες νοσηλείες κρατουμένων σε νοσοκομεία. Σωφρονιστικοί υπάλληλοι ήταν επιφορτισμένοι με τη φρούρησή τους, με αποτέλεσμα να μειωθεί το προσωπικό στις φυλακές.

2) Το προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού επιτηρείται όλο το 24ωρο από κάμερες ασφαλείας. Τις κάμερες αυτές τις κοιτάει υπάλληλος, ο οποίος δεν αντιλήφθηκε τη φυγή των κρατουμένων, που κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στη μάντρα.

3) Περιμετρικά των φυλακών υπάρχει φύλαξη από την ΕΛ.ΑΣ. Περιπολικό που βρίσκεται όλο το 24ωρο έξω από τον Κορυδαλλό. Ούτε αυτό, ωστόσο, αντιλήφθηκε τη φυγή των κρατουμένων.

Η Αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των φυγάδων, χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει, όπως λένε αστυνομικές πηγές, πριν τη φυγή τους από τις φυλακές, να είχαν οργανώσει τη μετέπειτα παράνομη μετακίνησή τους στην πατρίδα τους. Οι δραπέτες κρατούνταν στην πτέρυγα ’Δ του Κορυδαλλού και δεν είχαν απασχολήσει με τη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια της κράτησής τους.

Sponsored Post