Ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Εκατοντάδες σημεία φόρτισης εξασφαλίζουν στους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων βιώσιμα και άνετα ταξίδια από άκρη σε άκρη της Ελλάδας
.
.
nrg

Κάθε σημαντική μετάβαση ενέχει τις δικές της δυσκολίες. Στην περίπτωση της ηλεκτροκίνησης, η εξασφάλιση επαρκούς αριθμού σταθμών φόρτισης που θα διευκόλυνε την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων χωρίς τη χρήση ορυκτών καυσίμων, υπήρξε από την πρώτη στιγμή ο κυριότερος δισταγμός των οδηγών που ενδιαφέρονταν για τη νέα, πιο οικονομική και πιο βιώσιμη επιλογή.

Πλέον, χάρη στο δίκτυο incharge, το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα, που δημιουργήθηκε χάρη στις επίμονες προσπάθειες της nrg, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να μας μεταφέρουν με άνεση σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, συμβάλλοντας τόσο στη δική μας οδηγική εμπειρία, όσο και στις προσπάθειες της χώρας για την προστασία του περιβάλλοντος.

.
.
nrg

Η Ελλάδα στην πρίζα

Ήδη, η nrg, η μόνη εταιρεία ενέργειας που έριξε τις δυνάμεις της στην επίτευξη του στόχου της ηλεκτροκίνησης, έχει εγκαταστήσει 57 ταχυφορτιστές σε στρατηγικά σημεία του εθνικού δικτύου και στα πρατήρια αυτοκινητοδρόμων Shell και Avin του Ομίλου Motor Oil, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού δικτύου.

Πρόκειται για προηγμένης τεχνολογίας ταχυφορτιστές, ιδανικούς για τις ανάγκες των οδηγών που διανύουν μεγάλες αποστάσεις, καθώς είναι σε θέση να φορτίσουν ένα ηλεκτρικό όχημα έως και στο 80% της δυναμικής του σε λιγότερο από μισή ώρα.

Ουσιαστικά, οι οδηγοί είναι πλέον σε θέση να «γεμίζουν» το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο στον χρόνο που ούτως ή άλλως θα αφιέρωναν για μια αναγκαία στάση, ταξιδεύοντας σε όλη τη χώρα με ευκολία και ασφάλεια.

Στο σύνολό του, το πανελλαδικό δίκτυο incharge διαθέτει συνολικά περισσότερες από 900 θέσεις φόρτισης, με φορτιστές και ταχυφορτιστές σε πάνω από 700 σημεία.

Διαρκώς προστίθενται και νέοι σταθμοί, η θέση των οποίων προκύπτει από τη διαρκή παρακολούθηση του δικτύου, ενώ σε πολλά σημεία αναβαθμίζεται η δυναμικότητα των φορτιστών βάσει της ζήτησης – με πρόσφατο παράδειγμα το ΣΕΑ της Αταλάντης.

Στρατηγικές συνεργασίες της nrg με αλυσίδες σουπερμάρκετ, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις με στόλους οχημάτων και χώρους στάθμευσης προσφέρουν επιπλέον λύσεις για τη φόρτιση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου και απαντούν στις ανάγκες των οδηγών τόσο στη διάρκεια μεγάλων διαδρομών, όσο και στην καθημερινότητά τους, ενώ η εταιρεία έχει ανακοινώσει πως στόχος της είναι η άμεση δημιουργία πάνω από 1.000 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη τη χώρα.

.
.
nrg

App άκρη σε άκρη της Ελλάδας

Πώς εντοπίζουμε τα σημεία φόρτισης που θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τη διαδρομή μας;

Μέσα από την εφαρμογή incharge ο προγραμματισμός οποιουδήποτε ταξιδιού με ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό όχημα γίνεται πανεύκολα, επιτρέποντας στους οδηγούς να εστιάζουν την προσοχή τους στη χαρά του ταξιδιού.

Η εύχρηστη εφαρμογή, που είναι διαθέσιμη για smartphone και tablet, αλλά και προσβάσιμη μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας, μας δίνει τη δυνατότητα να βρούμε τα σημεία φόρτισης που ταιριάζουν καλύτερα στη διαδρομή μας πριν ξεκινήσουμε, να επιλέξουμε το είδος φόρτισης που επιθυμούμε, αλλά και να παρακολουθήσουμε την πορεία της από το κινητό μας, φτάνοντας πια στο σημείο.

Επιπλέον, μας επιτρέπει να δούμε το ιστορικό φορτίσεων, κρατώντας τον έλεγχο της κατανάλωσής μας, να πραγματοποιήσουμε πληρωμές και να εξυπηρετηθούμε άμεσα κάθε ώρα της ημέρας, κάθε ημέρα της εβδομάδας.

Ουσιαστικά, αρκεί να εισάγουμε την αφετηρία και τον προορισμό μας στην εφαρμογή incharge, ώστε να χαράξουμε εύκολα και γρήγορα την ιδανική… ηλεκτρική διαδρομή και να γνωρίζουμε πού θα φορτίσουμε πριν καν φορτώσουμε το αυτοκίνητο με τις αποσκευές μας.

.
.
nrg

Επιχειρηματικότητα στο ρεύμα της εποχής

Η διεύρυνση του δικτύου της nrg δεν ευνοεί μόνο τους ίδιους τους οδηγούς, αλλά και τις επιχειρήσεις που επιλέγουν να ενταχθούν σε αυτό, εγκαθιστώντας φορτιστές στον χώρο τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Σε μια εποχή κατά την οποία οι καταναλωτές αναζητούν όλο και πιο σφαιρικές εμπειρίες αγορών, το incharge BUSINESS προσφέρει στις επιχειρήσεις την πιο ολοκληρωμένη λύση φόρτισης, βοηθώντας τες να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους, αλλά και την ικανοποίηση των πελατών τους, με την προσθήκη επιπλέον περιζήτητων υπηρεσιών.

Σε κάθε βήμα, από την παροχή και την εγκατάσταση του φορτιστή, έως τη δωρεάν προσφορά της προηγμένης διαχείρισης και προβολής της υπηρεσίας incharge, η nrg στέκεται στο πλευρό των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, καλύπτοντας αποτελεσματικά το σύνολο των αναγκών κάθε επιχειρηματία.

Μεταξύ άλλων, το incharge BUSINESS προσφέρει στις επιχειρήσεις αυτοψία εγκατάστασης, προμήθεια σταθμών φόρτισης, υπηρεσίες Operation & Maintenance και προβολή στο δίκτυο incharge, δηλαδή ένα ολοκληρωμένο φάσμα προνομίων που επιτρέπει την εύκολη και ομαλή ένταξη της νέας υπηρεσίας στις παροχές τους.

Αποδεικνύοντας με κάθε της ενέργεια πως έχει καταστήσει την ηλεκτροκίνηση προτεραιότητά της, η nrg συνεχίζει να επενδύει διαρκώς στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της, σε κεντρικούς αυτοκινητοδρόμους αλλά και εντός του αστικού ιστού, με φορτιστές εναλλασσόμενου (AC) και συνεχούς (DC) ρεύματος, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε καταναλωτές και επιχειρήσεις, αλλά και προχωρώντας σε συμφωνίες για μεγάλες συνεργασίες με αλυσίδες, καταστήματα και άλλα σημεία που εξυπηρετούν τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων στην καθημερινότητά τους.

Μάθετε ακόμη περισσότερα για το incharge στο nrgincharge.gr ή καλώντας στο 218 881 8102 ή στο 18101.

|

Δημοφιλή