Τενεσί: Βίντεο καταγράφει την στιγμή που η αστυνομία πυροβολεί τη δράστρια του μακελειού

Το υλικό δείχνει την δράστρια να ανατινάζει γυάλινες πόρτες και να περιφέρεται στις αίθουσες του ιδιωτικού χριστιανικού σχολείου με ένα ημιαυτόματο τουφέκι.
|
METROPOLITAN NASHVILLE POLICE DE via via REUTERS

Η αστυνομία του Νάσβιλ έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου καταγράφεται η στιγμή που οι αστυνομικοί πυροβολούν θανάσιμα την δράστρια της επίθεσης σε ιδιωτικό χριστιανικό δημοτικό σχολείο από την οποία σκοτώθηκαν τρεις μαθητές και τρεις ενήλικες μέλη του προσωπικού τη Δευτέρα.

Το υλικό διάρκειας έξι λεπτών, που μονταρίστηκε από τα πλάνα που τράβηξαν οι σωματικές κάμερες δύο αξιωματικών που συμμετείχαν στο περιστατικό και κυκλοφόρησαν από το Μητροπολιτικό Αστυνομικό Τμήμα του Νάσβιλ, δείχνει τους αστυνομικούς οπλισμένους με τουφέκια να εισβάλλουν στο κτίριο και να πραγματοποιούν έρευνα σε όλες τις αίθουσες του σχολείου.

Αφού ελέγχουν αρκετές τάξεις του πρώτου ορόφου, οι αστυνομικοί τρέχουν στον δεύτερο όροφο καθώς ακούγονται πυροβολισμοί. Οι αστυνομικοί τρέχουν σε ένα διάδρομο -περνώντας δίπλα από αυτό που φαίνεται να είναι θύμα πρηνηδόν- και σε μια αίθουσα, όπου η δράστρια φαίνεται να πέφτει στο πάτωμα αφού δέχεται τα πυρά.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΕ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ο αστυνομικός Ρεξ Ένγκελμπερτ και ο αστυνομικός Μάικλ Κολάζο -των οποίων οι κάμερες του σώματος παρείχαν το βίντεο- πυροβολούν και οι δύο αρκετές φορές την ύποπτο. Το βίντεο δείχνει τη δράστρια να κινείται ακόμα στο έδαφος καθώς ένας άλλος αξιωματικός φωνάζει επανειλημμένα: ”Μακριά τα χέρια από το όπλο!”

Η Χέιλ, οπλισμένη με δύο όπλα, το ένα από αυτά ένα τουφέκι, καθώς και ένα πιστόλι 9 χιλιοστών, μπήκε στο σχολείο πυροβολώντας από το παράθυρο μιας πλαϊνής πόρτας, δήλωσαν οι αρχές.

Η δράστις στο Νάσβιλ είχε στην κατοχή της ένα μίνι-οπλαστάσιο και υπέφερε από «συναισθηματική διαταραχή»

Η Χέιλ βρισκόταν υπό ιατρική επίβλεψη για «συναισθηματική διαταραχή» και είχε αγοράσει νόμιμα επτά όπλα πριν από την επίθεση, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Νάσβιλ την Τρίτη.

Η Χέιλ χρησιμοποίησε δύο επιθετικά όπλα και ένα πιστόλι κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο δημοτικό σχολείο,

Αυτά τα τρία όπλα ήταν μεταξύ επτά που η Χέιλ αγόρασε νόμιμα από πέντε καταστήματα της περιοχής, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ο αρχηγός της αστυνομίας του Μητροπολιτικού Νάσβιλ Τζον Ντρέικ.

Οι γονείς της Χέιλ δεν γνώριζαν ότι είχε στην κατοχή της επτά όπλα, είπε ο αρχηγός, προσθέτοντας ότι είχαν την εντύπωση ότι η κόρη τους είχε μόνο ένα όπλο αλλά το είχε πουλήσει.

Ο Ντρέικ ανέφερε ότι φαίνεται ότι η Χέιλ είχε κάποιο είδος εκπαίδευσης με πυροβόλα όπλα. Η Χέιλ πυροβόλησε τους αξιωματικούς από τον δεύτερο όροφο καθώς έφτασαν με περιπολικά ενώ στεκόταν πίσω από μεγάλα παράθυρα για να μην γίνει εύκολος στόχος.

Η Χέιλ άφησε πίσω του έναν λεπτομερή χάρτη του σχολείου με σημεία εισόδου καθώς και αυτό που ο Ντρέικ περιέγραψε ως «μανιφέστο» που δείχνει ότι η Χέιλ μπορεί να είχε σχεδιάσει να πραγματοποιήσει πυροβολισμούς σε άλλες τοποθεσίες.

Ο Ντρέικ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η Χέιλ αυτοπροσδιορίστηκε ως τρανς. Αναφέρθηκε στη Χέιλ χρησιμοποιώντας γυναικείες αντωνυμίες την Τρίτη.

Ο αρχηγός είπε ότι οι ερευνητές δεν έχουν εξακριβώσει ακόμη το κίνητρο της επίθεσης.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα