Τέξας: Ένα τρίχρονο κορίτσι πυροβόλησε κατά λάθος και σκότωσε την τετράχρονη αδερφή του

Και οι 5 ενήλIκοι παρόντες, πίστευαν ότι τουλάχιστον ένας από τους υπόλοιπους πρόσεχε τα κορίτσια, αλλά κανείς δεν τα επέβλεπε ενώ βρίσκονταν στην κρεβατοκάμαρα.
Police car on traffic duty in downtown Dallas. People are pictured in the background
Police car on traffic duty in downtown Dallas. People are pictured in the background
tirc83 via Getty Images

Σε μια υπόθεση που καταδεικνύει ξεκάθαρα τις θανατηφόρες συνέπειες που έχει η κουλτούρα των όπλων στις ΗΠΑ στη νεολαία της χώρας, ένα τρίχρονο κορίτσι πυροβόλησε κατά λάθος και σκότωσε την τετράχρονη αδερφή της στο σπίτι τους στο Τέξας αργά την Κυριακή, σύμφωνα με τις αρχές. .

Οι αστυνομικοί βρήκαν το σκοτωμένο κορίτσι αφού ανταποκρίθηκαν σε κλήση έκτακτης ανάγκης σχετικά με μία τραυματισμένη ανήλικη σε διαμέρισμα στο προάστιο του Χιούστον, ανέφερε το γραφείο του τοπικού σερίφη σε δήλωση. Παρόντες στο συμβάν ήταν πέντε ενήλικες –μεταξύ των οποίων η μητέρα και ο πατριός της– όταν η μεγαλύτερη αδερφή της άρπαξε ένα γεμάτο ημιαυτόματο πιστόλι και την πυροβόλησε.

Όλοι οι ενήλικες πίστευαν ότι τουλάχιστον ένας από τους υπόλοιπους πρόσεχε τα κορίτσια, αλλά κανείς δεν τα επέβλεπε ενώ βρίσκονταν στην κρεβατοκάμαρα, είπε στους δημοσιογράφους ο σερίφης της χώρας Χάρις, Εντ Γκονζάλες.

Ο θάνατος του άτυχου κοριτσιού διαπιστώθηκε στο σπίτι και δεν ήταν αμέσως σαφές εάν σε κάποιον από τους ενήλικες θα ασκηθεί ποινική δίωξη για εκληματικκή αμέλεια.

«Μοιάζει σαν μια άλλη τραγική ιστορία ενός παιδιού που αποκτά πρόσβαση σε ένα πυροβόλο όπλο και βλάπτει κάποιο άλλο», είπε ο Γκονζάλες στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Associated Press. «Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες.

«Η κοινότητα [επηρεάζεται] όταν ένα παιδί χάνει τη ζωή του με αυτόν τον τρόπο».

Ο Γκονζάλες πρόσθεσε ότι η δολοφονία απέδειξε για μια ακόμα φορά την ανάγκη οι κάτοχοι όπλων να συμπεριφέρονται υπεύθυνα με τα όπλα τους.

«Πρέπει να... φυλάτε τα όπλα σας σε ασφαλές μέρος», είπε ο Γκονζάλες στους δημοσιογράφους. «Δεν αρκεί απλά να λέμε στα παιδιά να μην αγγίζουν τα όπλα».

Ούτε το νεκρό τρίχρονο κοριτσάκι, μήτε η αδερφή του ούτε κάποιο από τα μέλη της οικογένειάς τους είχαν αναγνωριστεί δημόσια μέχρι τη Δευτέρα.

Η βία με όπλα και τα ατυχήματα τα τελευταία χρόνια αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου για παιδιά στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, τους τραυματισμούς για άλλους λόγους και τις εκ γενετής ασθένειες. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός έρευνας “Everytown for Gun Safety” υπολογίζει ότι 19.000 παιδιά και έφηβοι πυροβολούνται και σκοτώνονται ή τραυματίζονται ετησίως στις ΗΠΑ.

Πηγή: Guardian

Δημοφιλή