Θα δώσει το Netflix μισό δισεκατομμύριο δολάρια για το «3 Body Problem»;

Η φιλόδοξη sci-fi σειρά, μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της πλατφόρμας, είναι εκτός Top 10 μόλις δέκα ημέρες μετά την πρεμιέρα της.
«3 Body Problem»
«3 Body Problem»
Netflix /Twitter

Η φιλόδοξη σειρά «3 Body Problem» προσγειώθηκε στο Netflix στις 21 Μαρτίου. Όμως, έπεσε από την κορυφή του Top 10 στις ΗΠΑ πριν από λίγες ημέρες, όπως συνέβη λίγο μετά, και στην πλειοψηφία των περιοχών στις οποίες είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα.

Μέχρι πριν από δύο - τρεις μέρες, το «3 Body Problem» ήταν στο Νο1 σε 25 από τις 94 χώρες που βλέπουν Netflix σε όλο τον κόσμο.

Τις πρώτες ημέρες προβολής του ισοφάρισε σε τηλεθέαση με την απολαυστική σειρά «The Gentlemen» του Γκάι Ρίτσι, που μετράει πλέον τρεις εβδομάδες κυκλοφορίας, η οποία και παρέμεινε στο Νο 1 δύο ολόκληρες εβδομάδες μετά την πρεμιέρα της.

Σύμφωνα με το Forbes, η επίδοση μπορεί να θεωρείται Ok για οποιαδήποτε άλλη σειρά, αλλά στην περίπτωση του «3 Body Problem», μιλάμε για μια παραγωγή με προϋπολογισμό 20 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο (το νούμερο πολλαπλασιασμένο επί οκτώ, όσα και τα επεισόδια που αποτελούν τον πρώτο κύκλο).

Είναι η πιο ακριβή πρώτη σεζόν σειράς του Netflix, έστω και αν υπήρξαν άλλες, όπως οι σεζόν του «Stranger Things», που στην πορεία ξεπέρασαν σε κόστος τον αριθμό αυτό.

Το «3 Body Problem» είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας του Cixin Liu με τίτλο «Remembrance of Earth’s Past» και οι δημιουργοί του φιλοδοξούν να αφηγηθούν όλη την ιστορία. Οι showrunners -εν προκειμένω οι δημιουργοί του «Game of Thrones» Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ.Μπ. Γουάις μαζί με τον Αλεξάντερ Γου- δηλώνουν ότι έχουν ήδη κάνει πολλή δουλειά για τον δεύτερο κύκλο (αν και το 3 Body Problem δεν έχει ακόμα πάρει το «πράσινο φως» για δεύτερη σεζόν), ενώ έχουν επίσης σημειώσει ότι μπορεί να χρειαστούν τέσσερις σεζόν για να ολοκληρώσουν την ιστορία.

Εάν ισχύσουν τα παραπάνω -η δαπάνη ανέρχεται ήδη γύρω στα 160 εκατομμύρια δολάρια για τα οκτώ επεισόδια-, δύο ακόμα σεζόν, με το ίδιο κόστος, θα έφταναν τα 480 εκατομμύρια δολάρια. Τέσσερις σεζόν θα άγγιζαν τα 640 εκατομμύρια δολάρια. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι το budget θα παραμείνει σταθερό, κάτι που δεν είναι καθόλου σίγουρο, τόσο επειδή λαμβάνοντας υπόψιν τα μέρη στα οποία εκτυλίσσεται η δράση των επόμενων βιβλίων, πιθανότατα θα απαιτηθούν περισσότερα VFX από τις προηγούμενες σεζόν, όσο και γιατί οι αμοιβές του καστ θα μπορούσαν επίσης να είναι μεγαλύτερες σε μια τρίτη σεζόν. Οπότε, με 25 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο, το κόστος εκτινάσσεται ακόμα περισσότερο. Και όλα αυτά για μια σειρά που μόλις βγήκε από το Top 10 -την εκτόπισε το docudrama «Διαθήκη: Η ιστορία του Μωυσή».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Netflix βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο, μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις του σε σειρές, να μην αποδώσει τα επιθυμητά.

Το να ακυρώσει ωστόσο, μια σειρά υψηλού προφίλ που βασίζεται σε μια από τις καλύτερες σειρές βιβλίων επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών, έχοντας ολοκληρώσει την τηλεοπτική μεταφορά μόλις του πρώτου βιβλίου, δεν θα δημιουργούσε την καλύτερη εντύπωση -θα ήταν ακόμη μία προσθήκη στο τεράστιο «νεκροταφείο περιεχομένου» με παραγωγές που ακυρώθηκαν απότομα. Συν τους άλλοις, το Netflix έχει συνάψει με τους David Benioff - DB Weiss μία συμφωνία πολλών εκατομμυρίων για μελλοντικό περιεχόμενο, και η ακύρωση μιας σειράς στην οποία οι δημιουργοί έχουν αφοσιωθεί με τόση θέρμη, θα μπορούσε να βλάψει αυτή τη σχέση.

Σε κάθε περίπτωση, ενώ το απίστευτα υψηλό κόστος θα μπορούσε να δικαιολογηθεί για κάτι όπως το «Stranger Things», δεδομένου ότι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές στην ιστορία του Netflix, το «3 Body Problem» δεν φαίνεται να κάνει τα νούμερα που θα το φέρουν κοντά στις λίστες των παραγωγών του Netflix με τις περισσότερες προβολές.

Με πληροφορίες από Forbes

Δημοφιλή