Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκαν τα μέλη Δομής Παιδιών με Αναπηρία

Μετά τους ελέγχους ΕΑΔ για θανάτους τροφίμων.
whitebalance.oatt via Getty Images

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί εμβρόντητη το τσουνάμι αποκαλύψεων για την Κιβωτό του Κόσμου νέο σοκ προκάλεσαν οι αποκαλύψεις μετά από έρευνα της ΕΑΔ για θανάτους τροφίμων σε δομή ατόμων με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη (παιδιών και ενηλίκων).

Το απόγευμα της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι «ξηλώθηκε» το διοικητικό συμβούλιο της δομής σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΑΔ.

«Σε συνέχεια των προληπτικών ελέγχων που ζήτησε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και διενεργήθηκαν από κλιμάκια της Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), εκδόθηκε έκθεση ελέγχου για δομή παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία στην Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη). Σε αυτή διαπιστώνονται παραλείψεις και παρατυπίες στη λειτουργία της δομής, οι οποίες πρέπει να διαλευκανθούν περαιτέρω το συντομότερο δυνατό.

Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της έρευνας, ζητήθηκε σήμερα και ελήφθη η παραίτηση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της δομής.

Παράλληλα, η ΕΑΔ συνεχίζει τους ελέγχους και σε άλλες δομές. Η προστασία των παιδιών και όλων των ωφελουμένων είναι προτεραιότητά μας», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Μικτό κλιμάκιο Επιθεωρητών της ΕΑΔ και Εμπειρογνωμόνων, Ιατρών και Κοινωνικής Λειτουργού διενήργησε αυτεπαγγέλτως έλεγχο στη συγκεκριμένη δομή, κατά το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Νοέμβριο του 2022.

Αντικείμενο του ελέγχου ήταν οι ενέργειες και η διαχείριση του περιστατικού από τη διοίκηση του φορέα και γενικότερα η διερεύνηση της ποιότητας και επάρκειας των εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού και των παρεχόμενων υπηρεσιών του φορέα.

Πηγή: dikastiko.gr

Πήγαινε στην αρχική σελίδα