Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ - Δεκάδες προσαγωγές (Εικόνες)

Άγνωστοι επιχείρησαν να προκαλέσουν φθορές στην υπό ανέγερση Βιβλιοθήκη.
thesstoday.gr

Σε 49 προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο ΑΠΘ μετά την επέμβασή τους, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 16 Μαρτίου.

thesstoday.gr

Η επιχείρηση ξεκίνησε όταν άγνωστοι επιχείρησαν να προκαλέσουν φθορές στην υπό ανέγερση Βιβλιοθήκη, στον χώρο της πρώην κατάληψης του Βιολογικού.

thesstoday.gr

Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ που βρίσκονταν στις εισόδους και εντός του ΑΠΘ, επιχείρησαν στη συνέχεια να εκκενώσουν τη Σχολή Θετικών Επιστημών με τους φοιτητές να τοποθετούν θρανία στην είσοδο του κτιρίου προκειμένου να τους εμποδίσουν.

Παράλληλα, άτομα πραγματοποιούν συγκέντρωση φωνάζοντας συνθήματα κατά της Αστυνομίας.

Πρύτανης ΑΠΘ: Οι αρχές μπορούν να επέμβουν αυτεπάγγελτα

«Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει τη δημόσια περιουσία από καταστροφές που προκαλούνται από τη δράση οργανωμένων ομάδων που χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση και τη βία για να επιβάλουν τις απόψεις τους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας, σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

«Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις ουδεμία σχέση έχουν με τη δράση αυτών των μειοψηφικών ομάδων, οι οποίες προσπαθούν να επιβάλουν τη ”μοναδική αλήθεια” τους με βίαιες ενέργειες που συντηρούν ένα κλίμα ανασφάλειας, φαλκιδεύουν την ακαδημαϊκή ελευθερία και παρεμποδίζουν τη λειτουργία των Α.Ε.Ι», τόνισε.

Επισήμανε, τέλος ότι «με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι δημόσιες αρχές μπορούν να επέμβουν στον χώρο του πανεπιστημίου αυτεπάγγελτα, όταν διαπιστώσουν ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις».

thesstoday.gr
thesstoday.gr
thesstoday.gr

Πηγή: thesstoday.gr

|

Δημοφιλή