ΔΙΕΘΝΕΣ
16/03/2020 13:58 EET | Updated 16/03/2020 14:07 EET

Θετικός στον κορονοϊό δημοσιογράφος που συνάντησε την Ρίτα Γουίλσον

Ο Αυστραλός Ρίτσαρντ Γουίλκινς, βετεράνος δημοσιογράφος του ψυχαγωγικού ρεπορτάζ στο Channel 9, είναι 65 χρονών.

SIPA USA/PA Images

Η συνάντηση του Αυστραλού δημοσιογράφου με την Ρίτα Γουίλσον έγινε αμέσως μετά την παράσταση της στην Όπερα του Σίνδεϊ. Την Κυριακή 15 Μαρτίου, ο Ρίτσαρντ Γουίλκινς, βετεράνος δημοσιογράφος του ψυχαγωγικού ρεπορτάζ στο Channel 9, ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι υποβλήθηκε στο τεστ για τον COVID-19 και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Όπως έγραψε, είναι παράξενη η αίσθηση να βρίσκεσαι θετικός στον ιό, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είχε καθόλου συμπτώματα. 

Ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον ανακοίνωσαν στις 11 Μαρτίου ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό. Το ζευγάρι προσβλήθηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στην Αυστραλία της ταινίας του Μπαζ Λούρμαν για την ζωή του Ελβις Πρίσλεϊ, ενώ παράλληλα, η Γουίλσον έκανε εμφάνιση στην Όπερα του Σίδνεϊ. 

Ο 65χρονος Γουίλκινς συνάντησε την Ρίτα Γουίλσον μετά την εμφάνιση της στις 7 Μαρτίου, όπου παρουσίασε τραγούδια από το άλμπουμ της Halfway to Home. Η Γουίλσον είχε επίσης εμφανιστεί στο Emporium Hotel στην πόλη Μπρίσμπεϊν στις 5 Μαρτίου και σε πρωινή εκπομπή του δικτύου στις 12 Μαρτίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Channel 9 όσοι ήλθαν σε παρατεταμένη επαφή με την Αμερικανίδα ηθοποιό και τραγουδίστρια υποβλήθηκαν στο τεστ και τέθηκαν για 14 ημέρες σε καραντίνα στο σπίτι τους, ακολουθώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης και των υγειονομικών αρχών. 

Με πληροφορίες από Hollywood Reporter

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.