ΔΙΕΘΝΕΣ
08/12/2019 15:30 EET

Τι δείχνει το ντύσιμο του Κιμ Γιονγκ Ουν για τη δυναστεία του και τη θέση του στον κόσμο

Από τις στρατιωτικές στολές στο τολμηρό μαύρο δερμάτινο παλτό, οι επιλογές του δείχνουν πολλά.

KCNA KCNA / Reuters

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, 35 ετών, ανέλαβε την εξουσία στη Βόρεια Κορέα το 2011 μετά από μια ζωή στην απομονωμένη Πιονγκγιάνγκ. Από τις στρατιωτικές στολές στο τολμηρό μαύρο δερμάτινο παλτό, οι στυλιστικές επιλογές του δείχνουν συχνά τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τον εαυτό του, την ηγεσία του και τη θέση του στον κόσμο, αναφέρει το Insider.

KYODO Kyodo / Reuters
Με τον πατέρα του,  Κιμ Γιονγκ Ιλ  

Αναλυτές λένε ότι μιμείται τον παππού του, με τον οποίο έχει εμμονή. Φοράει πολύ Μάο κοστούμια, που αγαπούσε πολύ ο παππούς του, και γυαλιά του ’50.   

Κάποιοι πιστεύουν ότι αυτό δεν είναι τυχαίο -προσπαθεί να υπενθυμίσει στους Βορειοκορεάτες τις παλιές καλές μέρες του Κιμ Ιλ Σουνγκ, όταν η βορειοκορεατική οικονομία ξεπέρασε εκείνη του Νότου, καθώς και να εδραιώσει τη θέση του ως νόμιμου κληρονόμου στη δυναστεία Κιμ.

ASSOCIATED PRESS
Ο παππούς του Κιμ Γιονγκ Ουν και ιδρυτής της Βόρειας Κορέας, Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Ωστόσο υπάρχει και το εξής παράδοξο: ι επιλογές του με κάζουαλ κλασικό ντύσιμο.

Η ίδια του η γυναίκα έχει εμφανιστεί με παντελόνι. Αυτό δείχνει μια αλλαγή της τάσης επί της εποχής του Κιμ Γιονγκ Ουν, όχι μόνο με τις δικές τους επιλογές αλλά και το γεγονός ότι γυναίκες εμφανίζονται με παντελόνι δημόσια, κάτι που θα θεωρείτο σοκαριστικό θέαμα στην προ Κιμ εποχή.

Κάτι που πιθανόν σχετίζεται και με την θέση των γυναικών στη διοίκησή του. Η αδερφή του  Κιμ Γιο-τζονγκ συχνά τον συνοδεύει στις δημόσιες εμφανίσεις του ενώ έχει αναλάβει τη νευραλγική θέση της υπεύθυνης προπαγάνδας.    

KCNA KCNA / Reuters

Η αλλαγή αυτή δείχνει αλλαγή των κοινωνικών αξιών στη Βόρεια Κορέα. 

Εγκαινιάζοντας την πόλη Σαμτζιγιόν (Samjiyon), την σοσιαλιστική «ουτοπία» που φέρει εξολοκλήρου την υπογραφή του Κιμ Γιονγκ ουν, ο ίδιος επέλεξε να φορέσει ένα ιδιαίτερο δερμάτινο παλτό.

Ο στόχος ήταν να εντυπωσιάσει σύμφωνα με τους ειδικούς.  Τον έκανε να ξεχωρίζει από οποιονδήποτε ήταν γύρω του. 

KCNA KCNA / Reuters

Δείχνει επίσης ότι είναι ανοιχτός στους πειραματισμούς, κάτι που δεν χαρακτήριζε καθόλου τον πατέρα του, που εμφανιζόταν πάντα με ένα λαδί στρατιωτικό κοστούμι, φτιαγμένα μαλλιά, γεωμετρικά γυαλιά ή γυαλιά ηλίου και παπούτσια με λίγο τακούνια για να κρύψει το μικρό του ύψος. 

Πηγή: Insider