ΔΙΕΘΝΕΣ
06/03/2019 19:32 EET

«Τι είναι golden shower;» - Το «πορνογραφικό» tweet του Μπολσονάρου που εξόργισε τους Βραζιλιάνους

Το hashtag #ΚαθαίρεσηΜπολσονάρου έγινε το πιο δημοφιλές στο βραζιλιλάνικο Twitter.

HuffPost

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαίχ Μπολσονάρου , προκάλεσε αγανάκτηση, αηδία και αποστροφή μετά από ένα βίντεο που ανήρτησε στο Twitter σε μια προφανή προσπάθεια να αντεπιτεθεί σε όσους τον γελοιοποίησαν με αφορμή το καρναβάλι στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τον Guardian.

Όσοι συμμετείχαν στο καρναβάλι σε ολόκληρη τη χώρα εκμεταλλεύτηκαν το ετήσιο «πάρτι του δρόμου»για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον εξτρεμιστή ηγέτη τους, ο οποίος είναι πασίγνωστος για τις ομοφοβικές, μισογυνικές και ρατσιστικές θέσεις του.

Στο βίντεο εμφανιζόταν ένας άνδρας να χορεύει σε μια στάση λεωφορείου. Κάποια στιγμή, ένας άλλος άνδρας κατεβάζει το φερμουάρ του και ουρεί στα μαλλιά του πρώτου.

«Δεν αισθάνομαι καλά που σας το δείχνω, αλλά πρέπει να αποκαλύψουμε την αλήθεια ώστε ο κόσμος να μάθει Αυτή είναι η κατάληξη των πάρτι του δρόμου κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού», συνόδευσε το tweet του ο Βραζιλιάνος πρόεδρος. Λίγο αργότερα, ο Μπολσονάρου διέγραψε την ανάρτηση. 

 Ήδη, όμως ήταν αρκετοί αυτοί που παρατήρησαν την ανάρτηση, καθώς ο πρόεδρος ακολουθείται από 1.000.000 χρήστες, ανάμεσά τους και παιδιά.

«Το πορνογραφικό tweet ντροπιάζει την κυβέρνηση», ήταν ο τίτλος της O Globo. «Ο πορνογράφος», ήταν ο τίτλος της δεξιάς ιστοσελίδας O Antagonista. «Είναι φασίστας, αλλά και ο πιο αποτυχημένος που έχουμε δει στην ιστορία της χώρας μας», έγραψε στο Twitter η ανθρωπολόγος Ροζάνα Πινέιρο- Ματσάδο

Το hashtag #ΚαθαίρεσηΜπολσονάρου έγινε το πιο δημοφιλές στο βραζιλιλάνικο Twitter, με αποτέλεσμα ο Μπολσονάρου να κάνει μια σειρά από γκάφες ακόμα, εν θερμώ. Αρχικά, ισχυρίστηκε ότι δεν έγραψε ο ίδιος το tweet αλλά κάποιος βοηθός του, δηλώνοντας προς τους Bραζιλιάνους πολίτες ότι τόσο καιρό έλεγε ψέματα ότι διαχειρίζεται ο ίδιος το τουίτερ του. Και μετά το έκανε ακόμα χειρότερο, γράφοντας στο τουίτερ «O que é golden shower?», που σημαίνει: «Τι είναι golden shower;» (σημ. Η κοινή αγγλόφωνη ονομασία της ουρολαγνείας).

Αδιαμφισβήτητα, είναι μια δύσκολη περίοδος για τον ακροδεξιό πρόεδρο.

Δείτε το επίμαχο βίντεο εδώ. 

Πηγή: Guardian