Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις στρατιωτικού και μέλους ΜΚΟ στον Έβρο

Οι συλληφθέντες υποστηρίζουν ότι έκαναν βόλτα στην περιοχή.
Eurokinissi

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ έχει μπει η φωτογραφική μηχανή που είχαν στην κατοχή τους ο 29χονος υπαξιωματικός του Στρατού και ο 25χρονος Βρετανός, μέλος ΜΚΟ, οι οποίοι κατηγορούνται ότι φωτογράφιζαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ναρκοπέδια και περάσματα μεταναστών στον Έβρο.

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν αύριο Τετάρτη στον Ανακριτή Ορεστιάδας. Σε βάρος τους εκκρεμούν κατηγορίες για κατασκοπεία και παραβίαση μυστικών της πολιτείας.

Οι δυο τους εντοπίστηκαν χθες Δευτέρα από περίπολο, που ειδοποίησε συνοριοφύλακες που πραγματοποίησαν τις συλλήψεις, σε περιοχή όπου βρίσκεται ο φράχτης στα σύνορα. Η συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηρίζεται «ευαίσθητη», ενώ απαγορεύεται για λόγους εθνικής ασφάλειας η φωτογράφισή της.

Ο 29χρονος στρατιωτικός φορούσε πολιτική περιβολή και περπατούσε μαζί με τον 25χρονο Βρετανό. Οι Αρχές έχουν κατασχέσει φωτογραφική μηχανή, που έχει μπει στο μικροσκόπιο και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Στο μικροσκόπιο έχει μπει και η ΜΚΟ, στην οποία απασχολούνταν o 25χρονος σε δομή φιλοξενίας μεταναστών στον Έβρο. Οι Αρχές θα εξετάσουν το κατά πόσο μπορεί να υπήρχε ή όχι κατασκοπευτική δραστηριότητα και πώληση φωτογραφιών με «ευαίσθητο» περιεχόμενο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δύο συλληφθέντες υποστηρίζουν ότι έκαναν βόλτα στην περιοχή την ώρα που έπεσαν στα χέρια της περιπόλου.